foto: LETA
Speciāls "airBaltic" organizēts repatriācijas reiss no Telavivas uz Rīgu patlaban nav plānots
Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" lidmašīnas starptautiskajā lidostā "Rīga".
Pasaulē
2023. gada 10. oktobris, 17:23

Speciāls "airBaltic" organizēts repatriācijas reiss no Telavivas uz Rīgu patlaban nav plānots

Jauns.lv/LETA

Speciāls Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" organizēts repatriācijas reiss no Telavivas uz Rīgu patlaban nav plānots.

Kaut arī lidsabiedrība šonedēļ, balstoties risku izvērtējumā un Civilās Aviācijas aģentūras rekomendācijās, lidojumus uz Izraēlu un no tās ir atcēlusi, "airBaltic" individuāli apzina pasažierus un piedāvā alternatīvas lidojumu iespējas - citos datumos vai ar citām lidsabiedrībām.

Zilberts skaidroja, ka lidojuma atcelšanas gadījumā pasažierim pastāv iespēja arī atteikties no lidojuma pavisam un pieprasīt iegādātas biļetes naudas atmaksu, un ir pasažieri, kuri izmanto arī šādu iespēju.

Viņš akcentēja, ka "airBaltic" nav vienīgā lidsabiedrība, kas patlaban izpilda lidojumus no Telavivas, līdz ar to cilvēkiem, kuri atrodas Izraēlā, bet kuriem nav iegādātas biļetes lidojumam konkrēti ar "airBaltic", ir pieejami arī citu lidsabiedrību, piemēram, "Cyprus Airways", "EL AL", "Pegasus", "HiSky", "Virgin Atlantic", "Israir", "Ethoiopian pakalpojumi, lai valsti atstātu.

"Situācijā Izraēlā šobrīd ir ļoti mainīga, līdz ar ko "airBaltic" uzmanīgi tai seko līdzi, un nav izslēgts, ka lidojumu sarakstā uz Telavivu var būt izmaiņas arī pēc 15.oktobra," akcentē Zilberts, norādot, ka pasažieri ir aicināti pārbaudīt sava reisa statusu pirms lidojuma un izmaiņu gadījumā sazināties ar "airBaltic" zvanu centru.

LETA jau rakstīja, ka "Hamas" kaujinieki sestdien apšaudīja Izraēlu ar tūkstošiem raķešu, kā arī vairākās vietās iebruka Izraēlas teritorijā, nogalinot un nolaupot civiliedzīvotājus. Uzbrukumos nogalināti aptuveni 900 izraēlieši un aptuveni 100 sagrābti gūstā. Izraēlas armija paziņoja, ka saskaitījusi aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieku līķus Izraēlas teritorijā.

Izraēla ir atbildējusi ar gaisa uzbrukumiem Gazas joslai, kuras amatpersonas ziņoja, ka tur nogalināti 788 cilvēki, tai skaitā vairāk nekā 140 bērni. Tūkstošiem cilvēku abās pusēs ir ievainoti.