foto: AdamBritton/Facebook
Krokodilu ekspertam izvirzītas nopietnas apsūdzības - viņš izvaroja, spīdzināja un nogalināja suņus
Ādams Brittons izrādījies ne tikai krokodili eksperts, bet arī suņu spīdzinātājs un slepkava.
Pasaulē
2023. gada 5. oktobris, 13:21

Krokodilu ekspertam izvirzītas nopietnas apsūdzības - viņš izvaroja, spīdzināja un nogalināja suņus

Jauns.lv

Austrālijas tiesa izskata pazīstamā britu krokodilu eksperta Ādama Brittona lietu, kurā vīrietis atzinis savu vainu 56 apsūdzībās par cietsirdību pret dzīvniekiem, kurās suņi tika nežēlīgi spīdzināti, izvaroti un galu galā nogalināti. Brittons visas savas noziedzīgās darbības fiksējis un vēlāk izplatījis internetā, kur pretī saņēmis videomateriālus, kas saistīti ar bērnu pronogrāfiju.

51 gadu vecais zoologs, kurš dzīvo Darvinā, Austrālijā, pirmdien stājās Ziemeļu teritorijas Augstākajā tiesā, kur atzina savu vainu visās apsūdzībās par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Viņš arī tiesā atzina savu vainu četrās apsūdzībās par piekļuvi bērnu pornogrāfijas materiāliem un to pārsūtīšanu.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Maikls Grants norādīja, ka noziegumus var raksturot tikai kā “grotesku brutalitāti”, un mudināja sabiedrības locekļus, apsardzes darbiniekus un žurnālistus pamest tiesu, pirms prokurors nolasīja detalizētās apsūdzības. "Šie fakti satur materiālu, ko var raksturot tikai kā groteskas un izvirtušas cietsirdības aktus.  Pēc manām domām, izdzirdētais spētu izraisīt nervu šoku," sacīja tiesnesis, pamatojot savu lūgumu klātesošos pamest tiesas zāli.

Tiesas laikā atklājās, ka zoologs ne tikai spīdzināja savus suņus, bet arī ieguva dzīvniekus no neapzinīgiem mājdzīvnieku īpašniekiem Darvinas reģionā. Izmantojot tiešsaistes tirdzniecības platformu, viņš atrada dzīvnieku īpašmniekus, kuri bieži nevēlējās nodot savus mājdzīvniekus patversmēm ceļojumu vai darba saistību dēļ, nodibināja ar viņiem "attiecības" un vienojās par dzīvnieku aizbildnības pārņemšanu. Ja viņi vērstos pie Brittona kunga un lūgtu jaunāko informāciju par saviem vecajiem mājdzīvniekiem, viņš viņiem stāstītu nepatiesus stāstus un nosūtītu vecas fotogrāfijas.

"Viņš bieži uzturēja sakarus ar suņu īpašniekiem, lai vienotos par viņu dzīvnieku aizbildniecību, jo daudziem no viņiem nācās negribīgi atdot savus mājdzīvniekus ceļojumu vai darba saistību dēļ," tiesā sacīja prokurore. Vīrietis spīdzināja dzīvniekus jūras konteinerā savas mājas teritorijā, kurā bija uzstādīta audio ierakstīšanas iekārta un kuru viņš nosauca par "spīdzināšanas istabu".

Pirms aizturēšanas krokodilu eksperts spīdzināja un ļaunprātīgi izmantoja vairāk nekā 42 suņus, no kuriem 39 nomira. Policija, veicot kratīšanu vīrieša mājās, atsavināja 44 mantas, tostarp datorus, mobilos tālruņus, kameras, ārējos cietos diskus, instrumentus, ieročus, suņu aprīkojumu un seksa rotaļlietas.

Brittons ir Čārlza Darvina universitātes vecākais pētnieks un strādāja arī ar BBC un National Geographic. A. Brittons ir dzimis Rietumjorkšīrā, uzaudzis Apvienotajā Karalistē un pirms vairāk nekā 20 gadiem devās uz Austrāliju, lai strādātu ar krokodiliem.

Ar doktora grādu zooloģijā 51 gadu vecais vīrietis ir izpelnījies globālu reputāciju, ieņēmis akadēmisko amatu Čārlza Darvina universitātē un pat piedalījies slavenā dabas dabas pētnieka sera Deivida Attenboro filmā.