foto: David Talukdar/Shutterstock/ Vida Press
Īlons Masks soctīklā "X" izsmej Zelenski un Rietumu militāro palīdzību
Īlons Masks.
Pasaulē
2023. gada 2. oktobris, 11:44

Īlons Masks soctīklā "X" izsmej Zelenski un Rietumu militāro palīdzību

Jauns.lv

Planētas bagātākais cilvēks, "Tesla" un "SpaceX" dibinātājs Īlons Masks sociālajā tīklā "X" (bijušajā "Twitter") publicējis mēmi ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Attēlā rakstīts: "Kad pagājušas piecas minūtes, bet tu neesi lūdzis miljardu dolāru palīdzībai."

Tas ir fotošopēts 2014. gada populārās mēmes variants, kas pazīstama arī kā "saspringts puisis ar vēnām sejā". Kad parādījās variants ar Zelenski, līdz galam nav skaidrs - vietnē "Know Your Meme" attēlu pirmo reizi publicēja 2022. gada maijā, vēsta "Meduza".

Īlons Masks dala politiķu, galvenokārt republikāņu, viedokli, kas vēršas pret Ukrainas finansēšanu un piedāvā naudu novirzīt ASV un Meksikas robežas apsardzei, norāda "Forbes".

ASV varas iestādes, pēc "Associated Press" datiem, piešķīrušas aptuveni 113 miljardus dolāru palīdzībai Ukrainai kopš pilna mēroga kara sākuma.

ASV prezidents Džo Baidens aicināja Kongresu piešķirt vēl 24 miljardus dolāru, pret ko iestājās republikāņi. Rezultātā Kongress pieņēma pagaidu budžetu bez militārās palīdzības izdevumiem Ukrainai, kas ļāva izvairīties no valdības darba apturēšanas.

Baidens un senāta locekļi apliecināja, ka Ukrainas militārais atbalsts nerimsies.

Maska izsmejošais tvīts izraisīja sašutumu sociālajos medijos: "Kāpēc jūs ņirgājaties par drosmīgu līderi, kurš vada savu Nāciju tās varonīgajā cīņā par savu brīvību? Vai jums nav kauna?" Bet kāds komentētājs atbildēja: "Tāpēc, ka Zelenskis uzdrošinās nostāties pretī Putinam un Īlons nekad to nespēja."