foto: scanpix
"Žēl, Vladimir!" Klintone pasmejas par Putinu saistībā ar NATO paplašināšanos
Hilarija Klintone uzskata, ka Putins pats vainojams pie NATO paplašināšanās.
Pasaulē
2023. gada 27. septembris, 23:08

"Žēl, Vladimir!" Klintone pasmejas par Putinu saistībā ar NATO paplašināšanos

Jauns.lv

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone otrdien pasmējusies par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par NATO paplašināšanos, ko izraisīja Kremļa iebrukums Ukrainā.

ASV  Valsts departamentā, kur tika atklāts viņas oficiālais portrets, H. Klintone savas runas laikā izteica piezīmi: "Žēl, Vladimir. Jūs to izdarījāt sev,” sacīja Klintone. Viņa arī piebilda, ka "neviens nav spiests iestāties NATO", un katra valsts pieņem atbilstošu lēmumu neatkarīgi. “Mēs vienmēr esam teikuši, ka cilvēki nav spiesti iestāties NATO, viņi izvēlas un vēlas iestāties NATO,» viņa sacīja.

Kā zināms, pēc tam, kad Krievija 2022. gada februārī iebruka Ukrainā, Somija un Zviedrija izteica vēlmi pievienoties Rietumu aliansei, kuras dalībvalstis apņemas viena otru aizstāvēt uzbrukuma gadījumā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz Klintones repliku atbildēja, sakot, ka viņa ir "pazīstama ar saviem mēģinājumiem visu pagriezt un aizstāt jēdzienus".

“Kas attiecas uz prezidenta Putina darbību secību, mums jāatgādina Klintones kundzei par NATO paplašināšanās daudzajiem viļņiem un alianses militārās infrastruktūras tuvošanos mūsu robežām, pēc tam par Putina ierosinājumu Rietumvalstīm apspriest šo situāciju un parakstīt noteiktu dokumentu par drošības garantijām, kura projektu sagatavojusi Krievijas puse, un atgādināt Rietumvalstu izšķirošo atteikšanos kaut ko apspriest. Un šeit kļūst pilnīgi skaidrs, kas bija iemesls "SVO" (karš Ukrainā – red.), kas tiek veikts un turpinās," sacīja Peskovs .