foto: ekrānuzņēmums no video
"Pietiks di*st par šo tēmu!" Makarevičs "izsmērē pa sienām" intervētāju, kurš cenšas sagaidīt no viņa žēlsirdību pret Krieviju
Leģendārais krievu mūziķis Andrejs Makarevičs noliek pie vietas "Youtube" blogeri, kurš cenšas no viņa izspiest žēlumu pret Krievijas pilsoņiem. Makarevičs ne brīdi nav šaubījies par to, kurā pusē nostāties Krievijas-Ukrainas kara jautājumā. Mūziķis arī atbalstīja 2020.-2021. gada protestus Baltkrievijā, kurus izsauca sabiedrības sašutums par prezidenta vēlēšanu apšaubāmo, starptautiski kritizēto norisi un rezultātiem.
Pasaulē
2023. gada 18. septembris, 12:48

"Pietiks di*st par šo tēmu!" Makarevičs "izsmērē pa sienām" intervētāju, kurš cenšas sagaidīt no viņa žēlsirdību pret Krieviju

Jauns.lv

Ar spēcīgu vēstījumu nupat atkal izcēlies leģendārais krievu mūziķis, rokgrupas "Mašina Vremeni" solists Andrejs Makarevičs. No Krievijas izceļojušo un par "ārvalstu aģentu" nodēvēto mākslinieku nokaitinājis kāds video blogeris, kurš šķietami centies "izspiest" no sarunas žēlumu pret krieviem, kuri cieš no Rietumu sankcijām.

Aptuveni stundu garā saruna notikusi ar "Youtube" kanāla "Vlobuškin" vadītāju, blogeri Georgiju Lobuškinu un publicēta 15. septembrī.

Sarunas gaitā māksliniekam jautāts par Rietumu sankcijām un to, ka tās ietekmējot arī tos Krievijas iedzīvotājus, kuri, iespējams, nemaz neatbalsta Vladimira Putina uzsākto karu un Kremļa politiku kopumā.

Makarevičs ātri vien kļuvis manāmi aizkaitināts un pateicis intervētājam visu, ko domā par šāda veida spriešanu.

"Mēs tagad saņemam atpakaļ pa purnu!"

"Rietumvalstis jau ieviesa tās sankcijas..." kādā brīdī saka Lobuškins.
 
"Ja? Ko tu neteiksi... Bet, kāpēc, tavuprāt, viņi ieviesa sankcijas? Tā vienkārši no rīta pamodās un izdomāja - ieviesīsim taču kaut kādas sankcijas, zālēm, piemēram, lai Krievijā visiem sliktāk. Tā kaut kā? Visa pasaule grib Krieviju izdzēst, ja?" atcirta Makarevičs.

"Nē nu ir saprotams, ka sankcijas ir reakcija," saka Lobuškins, kuru ātri vien pārtrauc Makarevičs, sakot: "Draugs... ko tu no manis gribi dzirdēt?"

"Nu ne jau mūsu Dome aizliedza zāles..." saka intervētājs.

"Nē, ne jau Dome. Viena valsts nodevīgi uzbrūka otrai, un par to mēs tagad saņemam atpakaļ pa purnu! Tas arī viss! Sitienu saņēma iedzīvotāji, kuri dzīvoja tā it kā viss būtu labi. Mums gudrs cars, viņš visu izlemj. Te nu viņš arī "izlēmās" līdz galam, un mums vairs nav zāļu. Saprotami skaidroju?" manāmi nikns kļūst mūziķis.

Intervētājs kādā brīdī jau turpina teju vai trīcošā balsī, mēģinot saprast un likt Makarevičam plašāk skaidrot savu nostāju un versijas - ko tad šādā situācijā darīt.

Uz argumentu, ka cieš arī tie Krievijas iedzīvotāji, kuri neatbalsta prezidentu, Makarevičs norāda: "Jā cieš. Tā nu ir sanācis, ka viena onkuļa iegribu dēļ miljoniem cilvēku ir salauztas dzīves."

"Tas, kurš uzbruka, tā pusē arī nav taisnības. Un pietiks di*st par šo tēmu!" beigu beigās pasaka Makarevičs.

Aptuveni pirms gada Krievijas varasiestādes ierindoja Makareviču tā saucamo "ārvalstu aģentu" sarakstā un publiski pauda apgalvojumu, ka mūziķis saņemot finansējumu no Ukrainas "savu politisko aktivitāšu veikšanai".

Makarevičs ne brīdi nav šaubījies par to, kurā pusē nostāties Krievijas-Ukrainas kara jautājumā.

Mūziķis arī atbalstīja 2020.-2021. gada protestus Baltkrievijā, kurus izsauca sabiedrības sašutums par prezidenta vēlēšanu apšaubāmo, starptautiski kritizēto norisi un rezultātiem.