"Liels paldies, Vladimir Vladimirovič, par rūpēm par manu mīļoto pilsētu!": okupantu sagrautās Mariupoles pirmklasniekam liek slavēt Putinu
Krievu sagrautās pilsētas bērniem liek pateikties Putinam par atnesto laimi (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 2. septembris, 09:36

"Liels paldies, Vladimir Vladimirovič, par rūpēm par manu mīļoto pilsētu!": okupantu sagrautās Mariupoles pirmklasniekam liek slavēt Putinu

Jauns.lv

1. septembrī arī kara plosītajā Ukrainā bērni sāka iet skolā. Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins īpaši sarīkotajā izrādē uzklausīja, kā Krievijas okupētajās teritorijās “lielās tantes un tēvoči” liek ukraiņu bērniem viņam pateikties par laimīgo bērnību un rūpēm.

Sevišķi ciniski izskatījās, kā tā dēvētās “Doneckas tautas republikas” vadītājs Deniss Pušiļins — tas pats, kurš savulaik palīdzēja Sergejam Mavrodi ar viņa leģendāro MMM apkrāpt miljoniem Krievijas iedzīvotāju — kopā ar citiem onkuļiem un tantēm baksta mazu pirmklasnieciņu, sakot viņam priekšā, kā pateikties Putinam par rūpēm par dzimto pilsētu Mariupoli, kuru krievu okupanti pērn gandrīz pilnībā iznīcināja, nogalinot tūkstošiem vietējo iedzīvotāju, tostarp daudzus bērnus.

“Nekautrējies!” puikam, kurš vairāk atgādina ķīlnieku, saka Pušiļins.

“Cienītais Vladimir Vladimirovič, mani sauc Silko Ivans, arī es eju pirmajā klasē. Gribu jums pateikt lielu paldies par to, ka rūpējaties par manu mīļo Mariupoles pilsētu,” kā pa celmiem puika nodeklamē viņam iemācīto tekstu, kamēr Putins kā tikko paēdis krokodils viņu vēro no ekrāna.

Kapu kopiņas daudzdzīvokļu māju pagalmos Mariupolē 2022. gada aprīļa vidū

gallery icon

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon

Zinību dienā Ukrainā daudzviet bērniem nācās ērto klašu vietā (protams, ja viņu skolas nebija okupantu sagrautas) atrasties patvertnēs, jo "atbrīvotāji" ne mirkli nepārtrauca nāvējošos uzbrukumus Ukrainas pilsētām.


Ne visiem okupēto teritoriju bērniem izdevies palikt savās mājās, daudzus okupanti ar varu aizveduši uz Krieviju un Baltkrieviju "smadzeņu skalošanai" un adopcijai.

Ukrainai ir apstiprināti dati, ka Krievijas pilsoņi ir adoptējuši 386 ukraiņu bērnus, kas bija deportēti uz agresorvalsti, televīzijas ziņu maratonā paziņoja Ukrainas Augstākās radas pilnvarotais cilvēktiesību jautājumos Dmitro Lubinecs.

Lubinecs atgādināja, ka Krievijas pilnvarotā bērnu tiesību jautājumos Marija Ļvova-Belova, tiekoties ar diktatoru Vladimiru Putinu, pati paziņoja, ka ir adoptējusi bērnu no Ukrainas. Tātad viņa pati atzinusi, ka izdarījusi noziegumu. Pēc Starptautiskās krimināltiesas aresta ordera saņemšanas Ļvova-Belova sāka runāt, ka viņa nevis adoptējusi ukraiņu bērnu, bet paņēmusi viņu pagaidu aizsardzībā - pagaidu azbildniecībā.