Pasaulē
2023. gada 31. augusts, 12:19

VIDEO: soctīklos parādījies pēdējais Prigožina video, kas ierakstīts dažas dienas pirms viņa nāves

Jauns.lv

Soctīklos parādījies Prigožina pēdējais video. Tajā viņš apbraukāja Āfriku ar apvidus auto, kam logā iebūvēta šaujamlūka. Ironiski, bet ierakstā viņš runā par baumām par viņa likvidāciju. "Vagner" vadonis apliecināja, ka viss ir kārtībā.

"Tiem, kas apspriež, vai es esmu dzīvs vai nē, kā man klājas... Ir nedēļas nogale, 2023. gada augusta otrā puse, es esmu Āfrikā. Fani apspriež manu likvidāciju, intīmo dzīvi, ienākumus vai jebko citu, patiesībā viss ir kārtībā," video stāsta Prigožins.

foto: Ekrānuzņēmums
Video, domājams, tika ierakstīts dažas dienas pirms Prigožina nāves.

Video, domājams, tika ierakstīts dažas dienas pirms Prigožina nāves. Ir vērts atzīmēt, ka videoklipa metadati ir izdzēsti.

Jau ziņots, ka 23.augustā Tveras apgabalā avarēja Prigožinam piederošā lidmašīna "Embraer Legacy 600". Atbilstoši Krievijas aviācijas pārvaldes informācijai lidmašīnā atradās desmit cilvēki - trīs apkalpes locekļi un septiņi pasažieri. Pasažieru vidū bijis arī Prigožins.

Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā.

Sanktpēterburgā 29. augustā notika slēgta atvadu ceremonija no "Vagner" dibinātāja un vadoņa Jevgēņija Prigožina. Viņa bērēs piedalījās 20 līdz 30 cilvēku.

Kremlis 25. augustā paziņoja, ka Rietumu apgalvojumi, ka Prigožins tika nogalināts pēc Putina pavēles, ir "absolūti meli", vienlaikus atsakoties galīgi apstiprināt viņa nāvi, pamatojot to ar nepieciešamību gaidīt testu rezultātus. Vienlaikus Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka brīdinājis Krievijas algotņu priekšniekus Jevgēņiju Prigožinu un Dmitriju Utkinu uzmanīties no iespējamiem draudiem viņu dzīvībām.

Jevgeņija Prigožina kapavieta, sērojošie un apsardze

Sanktpēterburgā vakar, 29. augustā, notika slēgta atvadu ceremonija no “Vagner” dibinātāja un vadoņa Jevgēņija Prigožina, kurš gāja bojā aviokatastrofā 23.augustā, ...

gallery icon

Rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

"Ir ļoti maz ticams, ka Krievijas militārā resora pārstāvji, jo īpaši aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Valērijs Gerasimovs, būtu izrēķinājušies ar Prigožinu bez Putina pavēles," secina domnīcas analītiķi un piebilst, ka visa Krievijas elite, visticamāk, bijusi pārliecināta, ka pēc jūnija dumpja Prigožins joprojām bija dzīvs, tikai pateicoties Putina žēlastībai.

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

Krievijā sēro par Prigožina nāvi

Pēc ziņām par Jevgeņija Prigožina un "Vagner" komandiera Dmitrija Utkina nāvi 23. augusta vakarā dažādās Krievijas pilsētās sāka parādīties improvizēti ...

gallery icon

"Vagner" grupējums, skanot iedzīvotāju atbalstam, pamet Rostovu pie Donas

Algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki naktī uz svētdienu (25. jūniju) atstājuši Rostovu pie Donas,

gallery icon