Pasaulē
2023. gada 30. augusts, 15:31

Vaininiekus uzbrukumam Pleskavas lidostai krievu propagandisti meklē Baltijas virzienā; Mūrniece tos sauc par “absurdu izdomājumu”

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī Krievijas Pleskavas lidostai noticis dronu uzbrukums, un Kremļa propagandisti izteikuši  minējumus, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm. “Apgalvojums par Latvijas saistību ar šīs nakts notikumiem Pleskavā ir absurds izdomājums,” notikušo komentē aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Aizvadītajā naktī Krievijas Aizsardzības ministrija atvaira dronu uzbrukumu Pleskavas lidostai, kurā sabojātas četras lidmašīnas, trešdienas rītā paziņoja Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs.

NATO dalībvalstu kā “ārējā ienaidnieka” vainošana dažādās situācijās, kad Krievija piedzīvo neveiksmes frontē Ukrainā, nav pārsteigums. Šis nav pirmais gadījums, kad tiek mēģināts Latviju iepīt dezinformācijas kampaņās, lai eskalētu reģionālo drošības situāciju, vēsta Latvijas Aizsardzības ministrija.

“Apgalvojums par Latvijas saistību ar šīs nakts notikumiem Pleskavā ir absurds izdomājums, lai visdrīzāk novērstu Krievijas iedzīvotāju uzmanību gan no Krievijas armijas zaudējumiem frontē, gan zaudējumiem valsts iekšienē, kad tiek iznīcināta Krievijas militārā tehnika un infrastruktūra,” pauž aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Dronu uzbrukums Pleskavas lidostai Krievijā, 80 km no Latvijas robežas. 2023. gada augusts

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā, 29. augusta, vakarā plkst.23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji raksta, ka ...

gallery icon

Aizsardzības ministrija aicina sabiedrību neļauties “Telegram” kanālos izplatītajām dezinformācijas ziņām, jo to mērķis visdrīzāk ir novērst uzmanību no situācijas frontē Ukrainā un Krievijas neveiksmēm tur.

Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki un mūsu sabiedrotie turpina nepārtraukti novērot un analizēt gan Ukrainas cīņu par savu teritoriju, gan arī notikumus Krievijas teritorijā.

Krievijas prezidenta preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas varasiestādes vēl nezina, no kurienes tieši atlidoja droni, kas naktī uzbruka lidlaukam Pleskavā.

"Nešaubos, ka šobrīd mūsu militārie eksperti strādā pie šiem jautājumiem - tiek noskaidroti maršruti, tiek analizēts veids, kā tas tika izdarīts, lai veiktu atbilstošus pasākumus, lai novērstu šādas situācijas nākotnē," sacīja Peskovs.

Pirms Peskova komentāra izskanēja Kremļa propagandistu spekulācijas, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm. Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju.

Pleskavā ir bāzēts 334.militārā transporta aviācijas pulks. Dronu uzbrukums Pleskavas apgabalam iepriekš bija noticis maija beigās. Pēdējās nedēļās Maskava un citi Krievijas reģioni ir bijuši pakļauti Ukrainas dronu uzbrukumiem.