“Deli miesnieku” izlaiž no cietuma uz 3 mēnešiem ļoti neparasta iemesla dēļ
Čandrakants Dža (ekrānuzņēmums no "YouTube")
Pasaulē
2023. gada 29. augusts, 08:15

“Deli miesnieku” izlaiž no cietuma uz 3 mēnešiem ļoti neparasta iemesla dēļ

Jauns.lv

Indijas galvaspilsētas Deli Augstā tiesa noteikusi uz mūža ieslodzījumu notiesātajam sērijveida slepkavam Čandrakantam Dža 90 dienu brīvsoli, lai viņš paspētu atrast līgavaini savai vecākajai meitai, vēsta vietējā prese.

Dža apgalvoja, ka viņam jāatjauno sociālās saites ar ģimeni un kā tēvam jāatrod piemērots līgavainis vecākajai no savām četrām meitām, jo sieva viena pati netiek galā ar potenciālā laulātā meklēšanu un kāzu organizēšanu, turklāt viņš ir vienīgais vīrietis ģimenē.

Saskaņā ar nosacītās atbrīvošanas noteikumiem, viņam šo 90 dienu laikā aizliegts pamest pilsētu, jādzīvo norādītajā adresē, katru trešo dienu jāparādās vietējā policijas iecirknī. 

Uzskata, ka par “Deli miesnieku” iedēvētais Dža laikposmā no 1998. līdz 2007. gadam nogalināja 18 cilvēkus un viņu līķus sadalīja gabalos. Maniaks mēdza upuru ķermeņa daļas atstāt dažādās Deli daļās ar zīmītēm, kurās izsmieta policijas nespēja viņu noķert. Dža jau arestēja 2002. gadā, taču atbrīvoja pierādījumu trūkuma dēļ. 2013. gada februārī par triju cilvēku slepkavību viņam piesprieda nāvessodu, ko pēc trim gadiem aizstāja ar mūža ieslodzījumu.

“Netflix” 2022. gada seriāla “Indiešu plēsoņa: Deli miesnieks” (“Indian Predator: The Butcher of Delhi”) pamatā ir Dža pastrādātie noziegumi.