foto: AP/Scanpix
"Nav svarīgi, kur viņa dzīvo" - Kremlis reaģējis uz kritiku par olimpisko čempioni un Putina atbalstītāju
Krievijas sportiste Jeļena Isinbajeva un Vladimirs Putins 2016. gadā.
Pasaulē
2023. gada 20. jūlijs, 22:09

"Nav svarīgi, kur viņa dzīvo" - Kremlis reaģējis uz kritiku par olimpisko čempioni un Putina atbalstītāju

Jauns.lv

Kremlī aicināja neaizmirst par Krievijas sportistes Jeļenas Isinbajevas nopelniem, kuru kritizēja par paziņojumu, ka viņas dienesta pakāpei ir "nomināls raksturs".

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka sporta sabiedrība, "nezinot, par ko bija runa", skarbi kritizē Isinbajevu, ar kuru pavisam nesen lepojās, vēsta "Meduza".

"Viņa neko nenosodīja, viņa nevienu nekritizēja, viņa pilda savas funkcijas, kur viņa dzīvo, galu galā pilnīgi vienalga. Viņai par godu tik daudzas reizes ir spēlēta mūsu himna un pacelts mūsu karogs, ka tas ir jāatceras un nedrīkst aizmirst," norādīja Kremļa pārstāvis.

Jūlija sākumā spāņu izdevums "El Digital sur" vēstīja, ka Jeļena Isinbajeva pārcēlusies uz Spāniju un dzīvo "greznā kompleksā: Tenerifes salā.

Reaģējot uz publikāciju, sportiste paziņoja, ka uzskata sevi par "pasaules cilvēku" un "dzīvo tur, kur strādā". Komentējot sakarus ar Krievijas armiju, Isinbajeva paziņojusi, ka nekad nav bijusi bruņotajos spēkos, bet tikai iestājusies par CSKA. Savu majora titulu viņa nodēvējusi par "nominālu".

Pēc ziņām par pārcelšanos uz Spāniju un Isinbajevas paziņojumiem par tituliem sportisti sāka kritizēt Krievijas ierēdņi, propagandas mediji, kā arī "patriotiskie" komentētāji. Konkrēti Krievijas sporta ministrs Oļegs Maticins paziņoja, ka Isinbajevas attieksme pret dienesta pakāpi ir "nepieņemama".

18. jūlijā kļuva zināms, ka Isinbajeva turpinās darbu Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā. Organizācija paziņojusi, ka nav atradusi sportistes sakarus ar Krievijas armiju.