foto: VIA REUTERS
Prigožins divus mēnešus krājis munīciju un melojis par tās trūkumu
Jau vēstīts, ka Prigožins paziņojis, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību, kuru viņš apsūdz korupcijā un atbalsta nesniegšanā Ukrainā karojošajiem vagneriešiem, citā starpā arī munīcijas nepiegādāšanā.
Pasaulē
2023. gada 24. jūnijs, 15:13

Prigožins divus mēnešus krājis munīciju un melojis par tās trūkumu

Jauns.lv / LETA

Algotņu grupējuma "Vagner" līderis Jevgeņijs Prigožins visus maldināja, kad runāja par munīcijas trūkumu, jo pēdējos divus mēnešus viņš uzkrāja munīciju, lai būtu gatavs dumpim, liecina Krievijas pretkorupcijas un cilvēktiesību organizācijas "Gulagu.net" rīcībā esošā informācija.

"Visu aprīli un maiju Prigožins meloja par it kā "šāviņu badu"," raksta "Gulagu.net".

Tā norāda, ka "Vagner" ir arī lieli pārnēsājamo zenītraķešu kompleksu krājumi.

Avots Prigožina aprindās apgalvoja "Gulagu.net", ka "gatavošanās šim scenārijam ilga vairāk nekā divus mēnešus."

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon

Jau vēstīts, ka Prigožins paziņojis, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību, kuru viņš apsūdz korupcijā un atbalsta nesniegšanā Ukrainā karojošajiem vagneriešiem, citā starpā arī munīcijas nepiegādāšanā. Sestdienas rītā Prigožins videouzrunā sacīja, ka atrodoties Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābā Rostovā pie Donas un pieprasīja, lai pie viņa tiktu nogādāti Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs. Prigožins apgalvoja, ka vagnerieši kontrolējot militāros objektus Rostovā.

Tikmēr Krievijas militārā aviācija Voroņežas apgabalā bombardēja "Vagner" algotņus, kas virzās uz Maskavu.