Pasaulē
2023. gada 23. jūnijs, 18:36

Gāja bojā acumirklī: "Titan" pasažieri miruši nesāpīgi, bet viņu mirstīgās atliekas diez vai atradīs

Jauns.lv

Nedēļas sākumā visu pasauli satricināja ziņa par Atlantijas okeānā pazudušo kompānijas "OceanGate Expeditions" batiskafu. Četras dienas pēc kārtas specdienesti centās atklāt zemūdens aparātu, lai glābtu tā ķīlniekus. Taču meklējumi diemžēl nav vainagojušies panākumiem.

Vispirms medijos parādījās informācija, ka "Titan" pasažieriem beidzies skābeklis. Un vēlāk atrastas zemūdens kuģa, kas devās Atlantijas okeāna dzīlēs, lai pētītu dzelmē gulošo "Titāniku", atlūzas, vēsta ārvalstu mediji.

foto: AFP/Scanpix
"OceanGate Expeditions" batiskafs.

Floridas Starptautiskās universitātes katastrofu medicīnas eksperte doktore Eilīna Mārtija CNN reportieriem skaidroja, ka dziļūdens ekspedīcijas locekļi gājuši bojā acumirklī un nesāpīgi. Pēc viņas teiktā, viņu ķermeņus atrast nebūs iespējams.

Pēc ASV Krasta apsardzes datiem, visticamākais batiskafa katastrofas cēlonis bija implūzija - sprādziens, kas vērsts uz iekšu. Šobrīd specdienesti strādā pie katastrofas laika noteikšanas un avārijas apstākļu noskaidrošanas. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka tiek uzskatīts, ka visi pieci pazudušā zemūdens kuģa "Titan" pasažieri ir miruši, informēja uzņēmums, kas apkalpoja kuģi.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem," pavēstīja ASV kontradmirālis Džons Maugers, norādot, ka atlūzu atklāšana  tuviniekiem "sniegs zināmu mierinājumu šajā grūtajā laikā".

Kontradmirālis Džons Maugers atklāja, ka atlūzas atrastas apmēram 500 metrus no "Titānika" vraka priekšgala. Viņš norādīja, ka viss liecina, ka zemūdenē noticis katostrofāls spiediena zudums, kas liecina par sprādzienu zemūdenē.

Kuģa "Titāniks" katastrofa 1912. gada aprīlī

gallery icon