Lielbritānijas lielākais mūzikas festivāls Glastonberijā ir sācies

Apvienotās Karalistes lielākais mūzikas festivāls - Glastonberijas festivāls - ir sācies. Uz skatuves kāps pasaulē plaši zināmi mūziķi.

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 22. jūnijs, 11:40

FOTO: dubļainākais un krāšņākais Lielbritānijas mūzikas festivāls Glastonberijā ir sācies; uzstāsies arī "Tautumeitas"

Jauns.lv

Apvienotās Karalistes lielākais mūzikas festivāls - Glastonberijas festivāls - ir sācies. Uz skatuves kāps pasaulē plaši zināmi mūziķi.

Lielbritānijas lielākais mūzikas festivāls Glastonberijā ir oficiāli sācies.

Pasaulē viens no lielākajiem mūzikas un mākslas festivāliem Glastonberija izsludinājis pilnu pasākuma programmu, un starp šī gada māksliniekiem iekļuvusi arī latviešu etnopopa grupa "Tautumeitas".

Grupa uzstāsies divas reizes - festivāla atklāšanas pasākumā 21.jūnijā un uz "Toad Hall" skatuves sestdien, 24.jūnijā, īsi pēc pusnakts. "Tautumeitas" ir trešā grupa no Latvijas, kas uzstāsies šajā festivālā.

"Tautumeitas" saņēma uzaicinājumu uzstāties Glastonberijā pēc starta Eiropas mūzikas industrijas konferencē - festivālā "Eurosonic" Nīderlandes pilsētā Groningenā.

Festivāla dibinātāja Maikla Eivisa meita Emīlija Eivisa trešdien atvēra vārtus uz "Worthy Farm" Piltonā, Somersetas štatā, un sagaidīja pirmos no daudziem festivāla apmeklētājiem, kas vēlas iekārtot nometni četru dienu pasākumā.

Gaidāms, ka festivālu apmeklēs vairāk nekā 200 000 cilvēku, kas ir milzīgs pieaugums salīdzinājumā ar pirmo Glastonberijas festivālu 1970. gadā.

Šogad festivālā uzstāsies grupas "Arctic Monkeys", "Guns N' Roses" un sers Eltons Džons. 

Taču ir izskanējušas spekulācijas par to, vai "Arctic Monkeys" varēs piektdien uzstāties uz skatuves, kā plānots, ņemot vērā, ka grupa otrdien atcēla uzstāšanos Dublinā, jo tās dziedātājam Aleksam Tērneram ir akūts laringīts.

Eltons Džons, kurš noslēgs festivālu, teica, ka viņš gatavojas uzaicināt vairākas vieszvaigznes uz savu svētdienas koncertu, kas varētu būt viņa pēdējā uzstāšanās Lielbritānijā.