Krievijā gaida ASV kaujas odu uzbrukumu
Igors Kirilovs atmasko kārtējos amerikāņu un ukraiņu baisos plānus (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 19. jūnijs, 21:32

Krievijā gaida ASV kaujas odu uzbrukumu

Māris Puķītis

Jauns.lv

Pirms Jāņiem latviešiem viens no svarīgajiem jautājumiem ir, vai odu būs daudz. Tas satrauc prātus arī Krievijā, kur visā nopietnībā gaida kaujas odu uzlidojumus.

ASV ir panākumi kaujas odu pavairošanā, kas pārnēsā vīrusus un ir “augstā tehniskā gatavības līmenī”, lai tos raidītu pret Krievijas armiju, paziņojis Krievijas radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības karaspēka priekšnieks, ģenerālleitnants Igors Kirilovs.

“Pentagons turpina mēģinājumus iegūt pārnēsātāju populācijas, kuru [slimību] izraisītāji neizplatās dabiskos apstākļos – Ebolas drudzis, hepatīts B, AIDS un SARS. Jau bijušas iegūtas odu kultūras, inficētas ar hepatīta B vīrusu,” klāsta Kirilovs. Amerikāņi militāriem nolūkiem pētot arī ērces, un ar izmēģinājumu poligoniem izmantošot citu valstu teritoriju, tostarp Ukrainu. 

Vispiemērotākā, pēc Kirilova domām, būs pēc Kahovkas HES aizsprosta uzspridzināšanas applūdusī teritorija, kad ūdens līmenis nokritīsies. Te varēšot pirmām kārtām izmēģināt Rietumnīlas vīrusa izplatīšanu. Kirilovs nepiemin, ka tādā gadījumā šo “poligonu” sagatavojuši paši krievi, uzspridzinot HES. Kirilovs arī apgalvo, ka ASV patentēts drons kaujas odu pārvadāšanai.

Par kaujas odiem fantazēja arī Krievijas pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja, pat neveiksmīgi mēģinot panākt Drošības padomes rezolūciju komisijas izveidei, kas izmeklētu ASV bioloģisko laboratoriju darbību ASV.