foto: REUTERS/SCANPIX
Bils Geitss apmeklējis Ķīnu, līderiem cenšoties atdzīvināt ārvalstu uzņēmējdarbības interesi
Bils Geitss.
Pasaulē
2023. gada 15. jūnijs, 13:52

Bils Geitss apmeklējis Ķīnu, līderiem cenšoties atdzīvināt ārvalstu uzņēmējdarbības interesi

Jauns.lv

"Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss paziņoja, ka viņš ir Pekinā, pievienojoties virknei ārvalstu uzņēmēju, kas apmeklējuši Ķīnu, jo valdošā Komunistiskā partija cenšas atjaunot investoru interesi par šo valsti.

Geitss, kurš 2014. gadā atkāpās no "Microsoft" priekšsēdētāja amata, trešdien vēlu vakarā sociālajā tīklā Twitter paziņoja, ka tiksies ar partneriem, kuri ir sadarbojušies ar viņa labdarības fondu. Tomēr Geitss Ķīnā tiek cienīts kā uzņēmējs, kas dod Ķīnas vadītājiem iespēju izrādīt interesi par ārvalstu uzņēmējdarbību, publiskojot jebkuras tikšanās ar viņu.

Pasaules uzņēmumu vadītāji, tostarp "Tesla" vadītājs Īlons Masks un "Apple" vadītājs Tims Kuks, šogad ir apmeklējuši Ķīnu un tikušies ar premjerministru Li Cjanu, augstāko ekonomikas amatpersonu, un kabineta ministriem pēc tam, kad beidzās Covid-19 kontrole, kas bloķēja lielāko daļu starptautisko ceļojumu.

"Esmu priecīgs apmeklēt partnerus, kuri kopā ar fondu jau vairāk nekā 15 gadus strādā pie globālo veselības un attīstības problēmu risināšanas," Geitss rakstīja sociālajā tīklā Twitter. Viņš nesniedza nekādu sīkāku informāciju.