Pasaulē
2023. gada 14. jūnijs, 16:54

Lukašenko apgalvo, ka saņēmis pirmās atombumbas no Krievijas

Jauns.lv

Baltkrievija sākusi saņemt taktiskos kodolieročus no Krievijas, par to krievu propagandistei Olgai Skabajevai intervijā atklājis Baltkrievijas autoritārais vadītājs Aleksandrs Lukašenko.

“Daži no pārsūtītajiem paraugiem ir trīs reizes jaudīgāki par atombumbām, ko ASV nometa uz Hirosimu un Nagasaki 1945. gadā,” tā Lukašenko pavēstīja Skabajevai, "mums ir raķetes un bumbas, ko saņēmām no Krievijas. Bumbas ir trīs reizes jaudīgākas nekā Hirosimā un Nagasaki," viņš sacīja, norādot, ka viena šāda bumba varētu nogalināt miljonu cilvēku.

foto: AP/Scanpix
Aleksandrs Lukašenko lielās propagandistei Olgai Skabajevai ar atombumbām.

Lūgts precizēt, vai kodolieroči jau ir nodoti, Lukašenko izvairīgi norādīja, ka nodošanas process vēl nav pabeigts. Tajā pašā laikā viņš apsolīja Skabejevai, kad tika piegādātas visas kaujas lādiņas un bumbas, viņš viņu aizvedīšot uz atomieroču noliktavu un parādīšot atomieročus “bez kameras”,

Lukašenka arī atzīmēja, ka Baltkrievijā no padomju laikiem palikušas daudzas kodolieroču krātuves. Vienā no tām tikšot novietots kodolarsenāls.

Pēc Lukašenko teiktā, Krievijas kodolieroči tiks piegādāti Baltkrievijai pēc Minskas "lūguma-pieprasījuma", un tos nav uzspiedusi Maskava. Lukašenko arī sacīja, ka ir gatavs izmantot kodollādiņus, ja Baltkrievija "karos".

Lai gan Lukašenko jau kādu laiku apgalvo, ka Krievijas kodolieroči it kā sākuši ieplūst Baltkrievijā, ASV izlūkdienesti apgalvo , ka šādas piegādes līdz šim nav veiktas.