foto: VIA REUTERS
“Misters Sidrs” Krievijā paņēmis 28 dzīvības
Kastes ar nāvējošo dziru Samāras rūpnīcā “Andi”.
Pasaulē
2023. gada 6. jūnijs, 17:37

“Misters Sidrs” Krievijā paņēmis 28 dzīvības

Jauns.lv

Krievijā no legāli ražota sidra nomiruši 28 cilvēki un vairāk nekā septiņdesmit ievietoti slimnīcās.

Visvairāk cietušo ir Uļjanovskas apgabalā – kopš 4. jūnija 18 mirušie un vairāk nekā piecdesmit hospitalizēti. Samāras apgabalā ir septiņi upuri, Ņižgorodas apgabalā divi un Udmurtijā viens. Visi viņi baudījuši dzērienu “Misters Sidrs”.

“Cietušo stāvoklis šobrīd ir smags un vidēji smags. Situāciju kontrolējam. Pateicoties ārstu saskaņotam darbam, virknei pacientu vērojama pozitīva dinamika,” informē Uļjanovskas apgabala administrācijas veselības aizsardzības departamentā.

Ekspertīzē atklāts, ka dzēriens bīstamā daudzumā satur metilspirta un etilbutirāta piemaisījumus. “Misteru Sidru” ražo Samāras uzņēmums “Andi”, to tirgo izlejamā veidā, visā Krievijā pārtraukta šīs rūpnīcas brūvējumu tirdzniecība.

Ierosināta krimināllieta par “pakalpojumu sniegšanu neatbilstīgi drošības prasībām, kas neuzmanības dēļ radījusi divu vai vairāk personu nāvi”. Aizturēts “Andi” īpašnieks, 32 gadus vecais Anars Guseinovs. Pirms gada viņam piemēroja 10 000 rubļu (115 eiro) sodu par alkohola tirdzniecību bez atbilstīgiem dokumentiem.

2016. gada decembrī Irkustkā nomira 79 cilvēki, kas bija dzēruši Bojarišņik (Vilkābele) – līdzekli ūdens iesmaržināšanai vannā. Viņi bija domājuši, ka tas ierasti satur etilspirtu, bet ražotājs, gribot ietaupīt, pievienoja metilspirtu. Tajā pašā laikā uz pudeles bija nepatiesi norādīts, ka tas satur 90% etanola.