Jordānijas kroņprinča kāzas

Jordānijā aprecējies valsts kroņprincis, 28 gadus vecais princis Huseins ar 29 gadus veco Saūda Arābijas arhitekti Radžvu Al Saifu. Kāzas ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 2. jūnijs, 12:26

FOTO: Jordānijas kroņprinča krāšņās kāzas ar "pelnrušķīti" no Saūda Arābijas

Jauns.lv

Jordānijā aprecējies valsts kroņprincis, 28 gadus vecais princis Huseins ar 29 gadus veco Saūda Arābijas arhitekti Radžvu Al Saifu. Kāzas pulcēja karaliskās ģimenes no visas pasaules, bet Jordānijā troņmantinieka kāzas bija teju visas tautas svētki.

Ar kroņprinča kāzām Jordānijas monarhija ir nostiprinājusi 28 gadus vecā Huseina lomu gan valstī, gan starptautiski. Kāzās piedalījās karaliskās personas no visas pasaules. Kāzas ar savu klātbūtni pagodināja, gan Dānijas, Nīderlandes, Spānijas karaliskās ģimenes. Svinīgo pasākumu apmeklēja arī princis Viljams un Keita. Huseina un viņa līgavas laulības apmeklēja arī Butānas karalis un Japānas princese. Tāpat svinīgo notikumu vēroja ASV prezidenta Džo Baidena sieva un citas nozīmīgas personas pasaules arēnā.

Kāzu ceremonija notika salīdzoši nelielā ļaužu lokā, notika Zahranas pilī Amānā.

Kroņprincis Huseins, Sandhērstas militārās akadēmijas absolvents Apvienotajā Karalistē, bija tērpies militārā uniformā un sēdēja blakus savam tēvam pirms līgava Radžva ieradās “Rolls-Royce”, tērpusiess baltā kleitā un dimanta tiārā.

foto: picture alliance / Royal Press Europe
Pāris kāzu torti grieza ar zobenu.

Jaunais pāris arī devās Ammānas ielās ar baltu auto, kur viņus sveica tūkstošiem valsts iedzīvotāju.

Savukārt vakarā notika bankets par godu jaunajam pārim, kurā bija izcili izmeklētā aristokrātiska publika. Protams, neizpalika kāzu tortes griešana, ko pāris dalīja ar zobenu, jo torte izrādījās  milzīga.

Jordānijas karaliene ar dēla līgavu

Jordānija ir lielu svētku gaidās - nākamnedēļ notiks kroņprinča Huseina kāzas. Tāpēc esošā Jordānijas karaliene Ranija, atbilstoši tradīcijām organizēja krāšņus ...

gallery icon

Jordānijas 28 gadus vecā troņmantinieka un ar savas valsts monarhu saistītās 29 gadus vecās arhitektes Radžvas Alseifas kāzas uzsver nepārtrauktību arābu valstī, kas tiek augstu vērtēta par tās ilgstošo stabilitāti. Svinības, kas sāksies ceturtdienas pēcpusdienā, arī iepazīstinās Huseinu ar plašāku pasaules auditoriju.

Svinības nostiprina karaliskās ģimenes pēctecības kārtību, atsvaidzina tās tēlu pēc nesaskaņām pilī un var pat palīdzēt resursiem nabadzīgajai Jordānijai izveidot stratēģisku saikni ar savu naftas bagāto kaimiņvalsti Saūda Arābiju.