Paspējāt aizmirst par Medvedevu? Viņš atgriezies, draudot ar kodolkaru
Dmitrijs Medvedevs atkal draud (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 23. maijs, 18:32

Paspējāt aizmirst par Medvedevu? Viņš atgriezies, draudot ar kodolkaru

Jauns.lv

NATO "nenopietni" izturas pret kodolapokalipses draudiem, intervijā Krievijas propagandas ruporam "Russia Today" paziņoja Krievijas eksprezidents un pašreizējais Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

Ja NATO apzinātos Krievijas kodoltrieciena iespēju, "tā nepiegādātu tik bīstamus ieročus Ukrainas režīmam". Alianse kļūdās "un kādā brīdī notikumi var ritēt pēc pilnīgi neparedzēta scenārija".

Pēc plānotā blickrīga iestrēgšanas arvien dziļākā purvā un uz aizvien lielākas rietumvalstu militārās palīdzības Ukrainai fona Krievijai atliek vien likt galdā pēdējo trumpi.

Kodolrungu Medvedevs vicina pēc G7 valstu nesenā paziņojuma, kurā pausts atbalsts centieniem pilnībā atteikties no kodolieročiem. Simboliski, ka šāda vēlme izteikta Japānas pilsētā Hirosimā, kura ir viena no divām pilsētām pasaulē, kuras ir cietušas no atombumbas. Otrā pasaules kara noslēgumā 1945. gada 6. un 9. augustā ASV uzspridzināja atombumbas virs Hirosimas un Nagasaki, paņemot vairāk nekā 200 tūkstošu cilvēku dzīvības.