Spēcīgi plūdi Itālijas ziemeļos 2023. gada maijā

Amatpersonas Itālijas ziemeļos trešdien brīdinājušas iedzīvotājus doties uz augstākām vietām, baidoties, ka lietus pārplūdušās upes atkal izlauzīsies no krastiem pēc ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 17. maijs, 11:57

VIDEO: Spēcīgi plūdi Itālijas ziemeļos jau prasījuši trīs cilvēku dzīvību

Jauns.lv

Amatpersonas Itālijas ziemeļos trešdien brīdinājušas iedzīvotājus doties uz augstākām vietām, baidoties, ka lietus pārplūdušās upes atkal izlauzīsies no krastiem pēc tam, kad plūdos gāja bojā vismaz trīs cilvēki un evakuēti aptuveni 5000, vēsta Associated Press.

Cesenas pilsētas mērs Enzo Lattuca agrā trešdienas rītā sociālajā tīklā Facebook publicēja videoierakstu, kurā brīdina, ka, turpinoties spēcīgām lietusgāzēm Emīlijas-Romanjas reģionā, atkal var applūst Savio upe un tās mazākās pietekas. Viņš aicināja iedzīvotājus pārcelties uz saviem mājokļiem augšējos stāvos un izvairīties no upju krastiem, kā arī paziņoja par dažu tiltu un ielu slēgšanu satiksmei pēc spēcīgiem plūdiem, kas izraisīja dubļu upes, kas plūda pa pilsētu.

"Situācija atkal var kļūt kritiska," viņš teica. "Mēs nekādā gadījumā nedrīkstam pazemināt savu modrību."

Civilās aizsardzības ministrs Nello Musemeci apstiprināja, ka ir trīs cilvēki zaudējuši dzīvību un evakuēti aptuveni 5000 cilvēku.

Aģentūras vadītāja vietniece Titti Postiglione sacīja, ka glābšanas operācijas tiem, kam bija nepieciešama ārkārtas evakuācija, bija īpaši sarežģītas, jo bija applūduši daudzi ceļi un maršruti. Raidījumā "Sky TG24" viņa norādīja, ka plūdu skartā zona aptver plašu četru provinču teritoriju, kuras līdz spēcīgajām lietavām bija ilgstoša sausuma pārņemtas.

Premjerministre Džordžija Meloni sacīja, ka valdība uzrauga situāciju un "ir gatava iejaukties, sniedzot nepieciešamo palīdzību".