Ilvesa kundze pēc sānsoļa nēsā maģiskus mīlestības amuletus. FOTO
Igaunijas pirmā lēdija mīl rotāties ar rozā kvarca rotaslietām, kas pieburot mīlestību un palīdzot pārvarēt pusmūža krīzi.
Pasaulē
2015. gada 26. marts, 14:09

Ilvesa kundze pēc sānsoļa nēsā maģiskus mīlestības amuletus. FOTO

Jauns.lv

Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa, kuras attiecības ar prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu jūtami pasliktinājušās pēc pagājušā vasarā notikušā skandāla, iespējams, nēsā maģiskus amuletus, lai sev pieburtu mīlestību. Viņa rotājas ar rozā kvarca rokassprādzi, un šis akmens pieburot mīlestību.

Igaunijas prese atzīmē, ka pēdējā laikā Evelīna Ilvesa manīta sabiedrībā visai ekstravagantā garderobē ar uzkrītošiem aksesuāriem. Starp šiem aksesuāriem īpaši izceļas rozā kvarca rokassprādze.

Tiek uzskatīts, ka rozā kvarcs nav parasta akmens. Tam piemīt maģiskas spējas, kuras izstaro saules, vēja, lietus un kosmosa enerģija. Rozā kvarcs pat pieburot mīlestību. Igaunijā pazīstamā burve Merilina Kerro pat iesaka visām sievietēm, kuras sapņo par mīlestību, izvēlēties tieši rotaslietas no rozā kvarca.

Rozā kvarca rotaslietas varot nopirkt pie Tallinas vecpilsētas amatniekiem, kuri tās iesaka kā mīlestību un harmonijas „pievilcējus”, kas neitralizē negatīvo enerģiju. Tāpat rozā kvarcs esot piemērots aksesuārs, lai pārvarētu pusmūža krīzi, raksta Tallinas žurnāls „Kroonika”, kurš savulaik atklāja Ilvesas neuzticību vīram kādā Tallinas nakts kafejnīcā.

Jāteic, ka pirmā lēdija vismaz ārēji neizrāda satraukumu un diskomfortu, ko brīžiem, iespējams, kompensē ar krāšņu garderobi. Piemēram, marta vidū viņa viesojās Tallinas Tondi pamatskolā, kur mācās bērni ar īpašām vajadzībām. Ilvesa ir šīs skolas labdarības akciju patronese. Viņa skolā bija ieradusies kleitā, kas neapslēpa viņas kāju daiļumu. Igaunijā izvērtās pat diskusija, vai nu tik izaicinošā kleitā viņai vajadzēja doties pie bērniem uz skolu.

Tikmēr pašiem bērniem, pēc visa spriežot, nav iebildumu pret pirmās lēdijas uzvedību. Viņi labprāt uz Igaunijas valsts svētkiem zīmēja Igaunijas pirmo pāri kopā un savus zīmējumus dāvāja valsts pirmajam pārim. Te jāpiebilst, ka pēdējo nedēļu laikā Ilvesu pāris kopā redzēts tikai šajos zīmējumos. Pēdējo reizi prezidents ar kundzi publiski redzēts valsts svētku pieņemšanā 24. februārī. Pie tam pirmā lēdija pasākumu pameta viena pati salīdzinoši ātri.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pagājušajā gada augustā Igaunijā izvērtās pamatīgs seksa skandāls – 46 gadu vecā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kundze Evelīna kafejnīcā „Komeet” tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gados veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu. Pēc skandāla Evelīna Ilvesa kopā ar meitu Kadri Keju aizbrauca uz Ameriku, bet vēlāk atgriezās Igaunijā.

Ilvesi apprecējās pirms 12 gadiem. Toreizējais Igaunijas ārlietu ministrs Tomass Hendriks Ilvess un Tallinas laikraksta „Eesti Paevaleht” reklāmas daļas direktore Evelīna Inta – Lambota apprecējās 2004. gadā. Tā bija viņu otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir divi bērni – dēls Lukass (dzimis 1987. gadā) un meita Jūlija (dzimusi 1992. gadā). 2003. gadā piedzima abu kopīgā meita – Kadri Keja.


Kasjauns.lv/Foto: president.ee, ekrānuzņēmums no postimees.ee