foto: AFP/Scanpix
Soross: ziņas par manu nāvi ir nedaudz pārspīlētas
Džordžs Soross
Pasaulē
2023. gada 16. maijs, 12:21

Soross: ziņas par manu nāvi ir nedaudz pārspīlētas

Jauns.lv

Amerikāņu miljardieris un filantrops Džordžs Soross noraidījis ziņas par savu nāvi sirdslēkmes rezultātā, par to pavēstot savā “Twitter” kontā.

“Baumas, ka man bija sirdslēkme, ir pavisam nepatiesas. Esmu dzīvs un vesels,” paziņoja 92 gadus vecais Soross.

Baumas par slavenā finansista nāvi sāka izplatīties pirms dažām dienām, kaut gan viltus ziņas avots ir bijis kontā ar nieka trim sekotājiem, norāda “Daily Mail”. Taču pēc tam, kad lietotāji ar ziņu sāka masveidā dalīties, tā izplatījās kā uguns pakulās.

Šī nav pirmā reize, kad medijos ziņo par Sorosa nāvi. 2013. gadā respektablā aģentūra “Reuters” nokļuva neveiklā stāvoklī pēc tam, kad bija publicējusi jau sagatavotu nekrologu. “Džordžs Soross, kurš XX gadu vecumā nomira XXX, bija plēsonīgs un ļoti sekmīgs finansists un investors, kurš paradoksāli gadiem ilgi vērsās pret tieši tāda veida brīvo kapitālismu, kas viņam atnesa miljardus,” bija teikts nekrologā, kuru pēc pusstundas izdzēsa. Aģentūrai nācās atvainoties Sorosam.

Džordžs Soross jeb Ģerģs Šorošs (dzimis Ģerģs Švarcs) ir Ungārijas ebreju izcelsmes ASV biznesa magnāts, investors, filozofs un filantrops. 1947. gadā pēc Otrā pasaules kara Soross pārcēlās uz Lielbritāniju, kur 1952. gadā pabeidza Londonas Ekonomikas skolu, bet 1956. gadā apmetās ASV, kur Volstrītā sāka aktīvi darboties finanšu jomā. 1979. gadā viņš pievērsās filantropijai, bet vēlāk sāka finansiāli atbalstīt pilsoniskās sabiedrības grupas visā pasaulē.