foto: AFP/Scanpix
Kaujās Sudānā sagūstītie Ēģiptes karavīri evakuēti uz dzimteni
Pasaulē
2023. gada 20. aprīlis, 07:51

Kaujās Sudānā sagūstītie Ēģiptes karavīri evakuēti uz dzimteni

Jauns.lv/LETA

Ēģiptes karavīri, kas bija sagūstīti Sudānā notiekošajās kaujās, trešdien tika evakuēti uz dzimteni ar četrām Ēģiptes armijas transporta lidmašīnām, paziņoja Sudānas bruņotie spēki.

Ēģiptes armija pirms tam paziņoja, ka tā "koordinē centienus ar dažādām Sudānas varas iestādēm, lai panāktu visu savu karavīru drošu atgriešanos valstī".

Ēģiptes karavīrus sestdien sagūstīja Sudānas paramilitārais grupējums Ātrā atbalsta spēki Sudānas ziemeļu pilsētā Merovē, kur Ēģiptes karavīri piedalījās kopīgās mācībās ar Sudānas armiju.

Sudānā kaujās starp armiju un Ātrā atbalsta spēkiem ir nogalināti apmēram 200 cilvēku un ievainoti 1800. Cīņa par varu starp Sudānas armijas vadītāju Abdelfatahu al Burhanu un viņa vietnieku, Ātrā atbalsta spēku komandieri Mohamedu Hamdanu Daglo sestdien izvērtās nāvējošā vardarbībā.

Pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis saspīlējums starp Sudānas armiju un Ātrā atbalsta spēkiem saistībā ar nespēju vienoties, vai paramilitāro vienību integrēt valsts armijā un kam vajadzētu procesu uzraudzīt. Spēku apvienošana ir nozīmīgs nosacījums neparakstītajā Sudānas pārejas administrācijas līgumā.