Pasaulē
2023. gada 17. aprīlis, 19:28

VIDEO: “Sen jau gribējās!” par krāpšanu meklēts Krievijas pilsētas mērs piepeši “atrodas” Ukrainā

Jauns.lv

Blēdībās apsūdzēts Krievijas austrumu pilsētas Boļšojkameņ (Primorskas apgabals) mērs, šķiet, varētu būt pirmais, kurš uz fronti Ukrainā, izvairoties no cietuma, aizmucis vēl pirms notiesājoša sprieduma.

Rustams Abušajevs, kurš nesen Krievijā apsūdzēts krāpšanā, publicējis video savā “Telegram” kanālā, kurā apgalvo, ka devies karot uz Ukrainu.

Pēc Abušajeva teiktā, viņš “sen” nolēmis doties karā, tomēr galīgi lēmumu pieņēmis pēc tikšanās ar kritušo militārpersonu ģimenēm 8. marta priekšvakarā.

Jāpiebilst gan, ka mēra došanās uz fronti ir daudz tuvāka kādam citam datumam – 22. martam, kad šo Vladimira Putina partijas “Vienotā Krievija” politiķi izsludināja meklēšanā saistībā ar aizdomām par krāpšanu.

Videoklipā amatpersona stāv formas tērpā, ar triecienšauteni rokās uz kādas sabrukušās ēkas fona.

Savu kriminālvajāšanu mērs visādi citādi cēlas muldēšanas piepildītajā monologā nepiemin. Jāteic gan, ka mērs ir paguvis pietiekami iespaidīgi apbruņoties.

Viņa triecienšautenei, kas ir modificēta AK-74m versija, ir optiskais tēmēklis un klusinātājs. Abušajeva ekipējumā ir redzama arī garā magazīna, un visnotaļ daudz bruņu, kuras visbiežāk neredz vairumam Krievijas karojošo okupantu.

Telekanāls “Doždj” ir mēģinājis sazināties ar Abušajevu sociālajos tīklos, taču viņš uz korespondenta jautājumiem neatbildēja.

Abušajevs, kā raksta RIA “Novosti”, atsaucoties uz viņa vadītās pilsētas administrāciju, nav demisionējis – viņš ir atvaļinājumā.

Izmeklēšanas komitejas preses dienestā precizēja, ka viņš joprojām tik tiešām atrodas meklēšanā. Nav gan pagaidām skaidrs, kurā okupantu vienībā mērs pašlaik dienē un kā tur iekļuvis.

Abušajevs, kurš pilsētu vada kopš 2021. gada, ir izsludināts meklēšanā saistībā ar aizdomām par krāpšanu.

Tiek uzskatīts, ka Abušajeva vadītā mērija fiktīvi īpašumā kādam invalīdam piešķīrusi divus zemes gabalus Amūras līča tuvumā.

Zemes platība bija trīs hektāri, bet tās tirgus vērtība – 54 miljoni rubļu (ap 600 000 eiro).

Vēlāk zemi sadalīja 22 iecirkņos, kurus nodeva trešajām personām. Turklāt izmeklēšana uzskata, ka Lielā akmens vadītājs nelikumīgi vadījis komerckompāniju.

Aprīļa sākumā Krievijas Valsts Domē tika iesniegts likumprojekts, kas atbrīvo no kriminālatbildības par neliela un vidēja smaguma noziegumiem Krievijas iedzīvotājus, kuri dodas karā pret Ukrainu.

Tas vēl nav pieņemts, bet Krievijas tiesas jau tiecas piespriest mīkstākus sodus tiem, kuri devušies karot.