foto: AFP/Scanpix
Turcijā izglābj suni, kurš zem drupām pavadījis 23 dienas
Haskija šķirnes sunim Aleksam neticami paveicies
Pasaulē
2023. gada 2. marts, 13:30

Turcijā izglābj suni, kurš zem drupām pavadījis 23 dienas

Jauns.lv

Otrdien Turcijā zem drupām atrasts un izglābts suns, kurš bezpalīdzīgā stāvoklī bija pavadījis 23 dienas kopš 6. februāra, kad Turciju un Sīriju satricināja postoša zemestrīce.

Saskaņā ar vietējo plašsaziņas līdzekļu ziņoto, Sibīrijas haskija šķirnes suns vārdā Alekss tika izrakts no drupām Hatajas provincē, netālu no Antakjas pilsētas.

Suņa smilkstēšana izdzirdēta brīdī, kad brīvprātīgie bija ieradušies šai apgabalā, lai izveidotu pagaidu patvērumu zemestrīcē izdzīvojušajiem. Glābēji sākuši meklēšanas darbus, līdz atraduši vietu, no kuras skan suņa smilksti.

Haskija glābšanas darbi risinājās pusotru stundu. Pēc izkļūšanas no drupām suns tika nodots viņa saimniekam, kurš bija ieradies notikuma vietā.

Glābšanas video redzams, kā glābēju komanda uzmanīgi izceļ zilacaino mīluli no drupām. Suns pirmajā brīdī šķiet tramīgs un nobijies, bet, kā vēlāk norādīja veterinārārsti, suns ir zaudējis svaru, bet viņa veselības stāvoklis vērtējams kā labs.

Sunim nekavējoties tika nodrošināts ūdens un pārtika, un novārgušais ķepainis aizvests uz veterināro klīniku.

Zināms, ka tieši Hatajas province, kur tika atrasts arī suns Alekss, zemestrīcē cieta vissmagāk. Bojāgājušo skaits zemestrīcē, kas februāra sākumā skāra Turciju un Sīriju, pārsniedzis 50 000, liecina pēdējie dati. Turcijā bojāgājušo pārsniedzis 44 200, bet Sīrijā - 5900.

Brīnumi notiek - pēc zemestrīces Turcijā un Sīrijā zem drupām atrod izdzīvojušos

Katru dienu no Turcijas, kuru 6. februārī satricināja postoša zemestrīce, pienāk brīnumainas ziņas par izdzīvojušajiem, kuri zem drupām spējuši izdzīvot ...

gallery icon

Pasaules Banka pavēstījusi, ka zemestrīce un tās pēcgrūdieni Turcijai nodarījuši postījumus 34 miljardu dolāru (32 miljardu eiro) apmērā.

Postošā zemestrīce Turcijā un Sīrijā

Pirmdien notikušajās divās zemestrīcēs bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ir pārsniedzis 8100 cilvēkus, kamēr glābēji otrdien par spīti salam turpināja ...

gallery icon

Zemestrīcē izpostīts Turcijas kultūras dārgums - Gaziantepas pils

Pirmdienas spēcīgajā zemestrīcē Turcijā smagi izpostīta arī vēsturiskā Gaziantepas pils un tās cietoksnis, raksta CNN.

gallery icon