foto: Pixabay.com
Sakauta Krievija sāks brukt kā kāršu namiņš, norāda bijušais Krievijas deputāts
Krievijas simboliskais varas centrs - Kremlis.
Pasaulē
2023. gada 1. marts, 15:56

Sakauta Krievija sāks brukt kā kāršu namiņš, norāda bijušais Krievijas deputāts

Jauns.lv

Krievijas Federācijas sabrukums tā vai citādi ir neizbēgams - tā norāda Krievijas opozicionārs, sociologs un bijušais Valsts domes deputāts Igors Jakovenko. Viņš  pauda pārliecību, ka Krievijas Federācijas sabrukums tā vai citādi ir neizbēgams.

Viņš atzīmēja, ka pastāv ļoti spēcīgas, centrbēdzes tendences, kas tagad ir neredzamas, jo tās tiek apspiestas ar spēku.

«Ja tagad pazudīs impēriskā, cementējošā, atbalstošā valsts, nostiprināsies centrbēdzes spēki un Krievija sāks sabrukt kā kāršu namiņš. Un ne tikai nacionālajās republikās - Tatarstānā, Tivā, Jakutijā, Ziemeļkaukāzā, kur atdalīšanās potenciāls ir diezgan spēcīgs, bet arī tādos Krievijas reģionos kā Tālie Austrumi, Urāli, Sibīrija, Kamčatka, utt. Šī tendence dominēs. Es nesaku, ka tas obligāti uzvarēs, bet tas sāks izpausties, ja Krievija zaudēs,» sacīja eksperts.

Pēc I. Jakovenko domām, tad Krievijā radīsies apjukums, un imperiālistiskais karš īpašumu un teritoriju pārdales dēļ pārvērtīsies par mafijas klanu karu. "Visticamāk, pēc tam Krievija pārtrauks apdraudēt kādu kā vienota impēriju, kas vēlas norīt teritorijas gabalus un norīt cilvēkus kaimiņvalstīs, ko mēs tagad redzam attiecībā uz Ukrainu."

“Ja Krievija paliks tās pašreizējās robežās, draudi paliks. Ja Krievija pārdzīvos sairšanas periodu, dažas tās daļas būs diezgan spējīgas sākt pārveidoties par kaut ko civilizētāku, arī ar Rietumu pasaules palīdzību,» viņš pauda.