foto: REUTERS/SCANPIX
Putins pasniedz Holivudas aktierim Stīvenam Sīgalam Draudzības ordeni
Putins apsveic Sīgalu ar Krievijas pilsoņa pases saņemšanu 2016. gadā
Pasaulē
2023. gada 28. februāris, 00:39

Putins pasniedz Holivudas aktierim Stīvenam Sīgalam Draudzības ordeni

Jauns.lv

Holivudas aktieris un austrumu cīņu speciālists Stīvens Sīgals no Krievijas prezidenta Vladimira Putina saņēmis Draudzības ordeni, vēsta Krievijas oficiālais tiesiskās informācijas portāls.

Tekstā norādīts, ka 70 gadus vecais Sīgals apbalvots par lielu ieguldījumu starptautiskajā sadarbībā kultūras un humanitārajā jomā.

Krievijas pilsonību Sīgals saņēma jau 2016. gada 3. novembrī. Toreiz Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs izteicās, ka Sīgals bijis uzstājīgs savā vēlmē saņemt pilsonību un paziņojis, ka "gribētu uzskatīt [Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu] par savu brāli."

Kopš 2018. gada Sīgals ir Krievijas Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis Krievijas un ASV humanitāro sakaru jomā. Papildus ASV un Krievijas pilsonībai viņam ir arī Serbijas pilsoņa pase. Sīgalam ir tieksme draudzēties ar diktatoriem, tostarp arī Baltkrievijas vadītāju Aleksandru Lukašenko, Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro.

2014. gadā viņš atbalstīja Krimas aneksiju, bet kopš Krievijas invāzijas Ukrainā Sīgals ieņem aktīvu prokremlisku nostāju, atkārtojot propagandas tēzes par Ukrainas denacifikācijas nepieciešamību. Medijos vēsta, ka Sīgals grasās uzņemt dokumentālu filmu par Donbasu. Lieki teikt, ka Sīgalam aktivitātes neizraisīja sajūsmu Ukrainā, kur viņam nu ir aizliegts iebraukt. Pēdējā laikā aktivizējušies arī aicinājumi iekļaut Sīgalu ES un ASV sankciju sarakstā.

Krievijas prezidents Putins pasniedz pasi aktierim Sīgalam

gallery icon

Stīvens Sīgals satiekas ar Baltkrievijas prezidentu

gallery icon