Kā parasti, haltūra — Putina triumfa priekšnesumam nejēdz nodrošināt fonogrammu, toties Coja dziesma nu ir agresijas himna
Anna Naumenko līksmojošo "atbrīvotāju" ielenkumā (ekrānuzņēmums no Twitter)
Pasaulē
2023. gada 22. februāris, 19:12

Kā parasti, haltūra — Putina triumfa priekšnesumam nejēdz nodrošināt fonogrammu, toties Coja dziesma nu ir agresijas himna

Jauns.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina trešdienas uzruna Maskavas Lužņiku stadionā par "vēsturisko teritoriju" atgūšanu un Ukrainas kara slavināšanu neiztika bez apkaunojošiem misēkļiem.

Vispirms organizatoriem Kirkorova labākajās tradīcijās sajuka muzikantu fonogrammas — viljolnieces jau grasījās kaut ko spēlēt, bet pēkšņi no skaļruņiem atskanēja akustiskās ģitāras skaņa, manāmi apmulsinot skatītājus un organizatorus.

Pēc kāda laika izdevās atrast pareizo fonogrammu un "koncerts" varēja turpināties.

Tomēr acīmeredzami uzspēlētā priekšnesuma āža kāja izlīda, kad no Ukrainas Mariupoles pilsētas "izglābtajai" meitenei Annai Naumenko vajadzēja pateikties okupantu armijas karavīram. Asarām birstot, meitene aizmirsa sagatavoto tekstu, un pasākuma vadītājai nācās iejaukties. Nav joka lieta, milzu publikas priekšā "pateikties" par savas un daudzu citu bērnu dzīvības izglābšanu tiem, kuri nopostīja pilsētu līdz pamatiem un nogalināja tūkstošiem tās iedzīvotāju.

Lai pasākuma orveliskais gars būtu pilnīgs, vajadzēja arī krievu rokmūzikas leģendas Viktora Coja vienu no slavenākajām dziesmām "Asins grupa" pārvērst īstā mūsdienu agresīvā reiha himnā. Labi, ka Cojs nenodzīvoja līdz šim brīdim.