"Specoperācijā" kritušo skaitā — brīvprātīgais Putins
Vitālijs Putins (ekrānuzņēmums no laikraksta "Golos Vremeņi")
Pasaulē
2023. gada 22. februāris, 11:39

"Specoperācijā" kritušo skaitā — brīvprātīgais Putins

Jauns.lv

Krievijas invāzijā Ukrainā nogalināts arī cilvēks, kuram ir gan tāds pats uzvārds un tēva vārds kā īstajam kara izraisītājam, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kā arī tāda pati degsme nogalināt ukraiņus. Atšķiras tikai vārds — kritušo sauc Vitālijs Vladimira dēls Putins, un viņš devies uz fronti brīvprātīgi, sava mērķa īstenošanai nepaslinkojot doties no tālās Sibīrijas.

Atšķirībā no sava uzvārda brāļa, kurš jau 23 gadus valda pasaules lielākajā valstī, labprāt sūtītu nāvē miljonus, bet pats nelabprāt pamet drošo bunkuru un cer nodzīvot krietni virs pašreizējiem 70 gadiem, Vitālijs Putins no Sibīrijas pilsētas Tulunas strādāja dzelzceļā, viņam bija ģimene, mazi bērni, taču aizvien histēriskākās propagandas ietekmē vēlme cīnīties pret ļauno NATO izrādījās spēcīgāka. Rezultāts — Putins nodzīvoja vien 33 gadus un par savu izvēli liktenīgi samaksāja jau pērnā gada 7. decembrī, vēsta “Taiga.info”.

Vietējais laikraksts “Golos Vremeņi” viņam atvēlēja pat veselu rakstu, slavējot Putina raksturu. Frāzes šķita jau kaut kur dzirdētas. "Viņš bija labs vīrs un tēvs, draugu vidū — kompānijas dvēsele, nekad nepagāja garām svešai nelaimei."

Ak jā, portāls "Jauns.lv" jau vēstīja, kādas, pēc bunkurā sēdošā Putina domām, ir Krievijas iedzīvotāju īpašības. Plaša dvēsele, dāsnums, līdzcietība, nekad nepaiet garām nelaimē. Īsi sakot, īsts "mūsu puisītis", par kuru sūro ikdienu ierakumos reiz neviltoti raizējās pat tik opozicionāla kanāla kā "Doždj" korespondents. Šīs raizes pašam kanālam maksāja licenci raidīšanai no Latvijas, turklāt ironiski, ka tieši nākamajā dienā pēc tam, kad slavētais Putins kļuva par kārtējo "kravu 200".

Un protams — kvēls patriotisms. “Vitālijs Vladimirovičs nebija pakļauts mobilizācijai, taču viņa vēlēšanās aizstāvēt Dzimteni bija tik liela, ka viņš kā brīvprātīgais devās piedalīties speciālajā militārajā operācijā. Viņš bija īstens savas valsts patriots. 7. decembrī viņš gāja bojā, izpildot pienākumu pret Tēvzemi”. Putins pat apbalvots ar Vīrišķības ordeni. Pēc nāves, protams.

Kad par savu liktenīgo izvēli samaksās viens cits Putins, rādīs laiks.