foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/ Vida Press
Girkins komentē, vai Krievija varētu uzbrukt Baltijas valstīm
“Ja vēlamies uzsākt karu ar NATO un ātri to zaudēt, tad darīt var jebko," norāda Igors Girkins.
Pasaulē
2023. gada 20. februāris, 23:14

Girkins komentē, vai Krievija varētu uzbrukt Baltijas valstīm

Jauns.lv

"Twitter" nonācis video, kurā Igors Girkins atbild uz savu soctīklu  sekotāju jautājumiem. Kāds no viņiem jautā, vai tā būtu laba ideja NATO piedraudēt ar Baltijas valstu okupāciju gadījumā, ja tiktu uzbrukts Tiraspolei - starptautiski neatzītās Piedņestras Moldāvu Republikas galvaspilsētai.

Girkins pēc īsas, dziļdomīgas pauzes savam sekotājam atbild šādi: “Ja vēlamies uzsākt karu ar NATO un ātri to zaudēt, tad darīt var jebko. Mēs (Krievija – red.) nevaram tikt galā ar vienu pašu Ukrainu. Jā, tai ir rietumu atbalsts, bet tomēr… Pat ja netiktu izmantoti kodolieroči, pat tikai draudi izsauktu ārkārtīgi asu ASV reakciju, un uz turieni (Baltijas valstīm-red.) tiktu nosūtīti nepieciešamie bruņotie spēki. Savukārt mums šiem spēkiem nav ko likt pretī, tāpēc, ka faktiski visa Krievijas kaujas spējīgā sauszemes armija jau atrodas Ukrainā.”

Igors Girkins, pazīstams ar pseidonīmu Strelkovs, ir krievu nacionālists un monarhists, vairāku militāro konfliktu dalībnieks. Viņam bijusi nozīmīga loma vairākos militāros konfliktos, īpaši 2014. gadā Donbasa karā.