foto: Maureen McLean/Shutterstock/ Vida Press
Vīrietis atzīst savu vainu draudos nogalināt karalieni Elizabeti II 2021. gadā
Vindzoras pils.
Pasaulē
2023. gada 10. februāris, 19:18

Vīrietis atzīst savu vainu draudos nogalināt karalieni Elizabeti II 2021. gadā

Jauns.lv

Kāds brits ir atzinis savu vainu par draudiem 2021. gada Ziemassvētkos nogalināt karalieni Elizabeti II, vēsta CNN.

21 gadu vecais Jasvants Singhs Čails piektdien Londonas tiesas sēdē pēc Londonas Metropolitēna policijas pretterorisma pārvaldes izmeklēšanas atzina savu vainu trīs apsūdzībās, tostarp valsts nodevībā un neatļauta ieroča glabāšanā.

Divi policisti pamanīja Čailu Vindzoras pils teritorijā, kur tobrīd uzturējās karaliene, 2021. gada 25. decembrī ap plkst. 8.10, tērpušos melnās drēbēs un metāla maskā, teikts policijas paziņojumā.

Pirms aizturēšanas viņš policijas apsardzes darbiniekam teica: "Es esmu šeit, lai nogalinātu karalieni," ziņoja Apvienotās Karalistes ziņu aģentūra.

Domājams, ka Čails pirms tam, izmantojot trepes, bija pārkāpis teritorijas žogam.

Pasaules līderi Vestminsteras zālē atvadās no karalienes Elizabetes II

ASV prezidents Džo Baidens, Japānas imperators Naruhito, Francijas prezidents Emanuels Makrons un citi pasaules līderi svētdien izrādījuši cieņu mūžībā aizgājušajai ...

gallery icon

Tiek uzskatīts, ka viņš bija nosūtījis videoierakstu aptuveni 20 cilvēkiem, apgalvojot, ka viņš gatavojas mēģināt nogalināt karalieni.

Londonas Metropoles policijas pretterorisma vadības pavēlnieks Ričards Smits sacīja, ka šis bija ārkārtīgi nopietns incidents.

Karalienes Elizabetes II valsts bēres Vestminsteras abatijā

Karalienes valsts bēres notikušas 19. septembrī, Vestminsteras abatijā. Bēres apmeklējuši daudzu pasaules valstu līderi. Pēc karalienes došanās mūžībā par Lielbritānijas ...

gallery icon

Tālāk policijas paziņojumā teikts, ka prokurori apgalvo, ka Čails izjūtis naidu pret Britu impēriju par tās izturēšanos pret indiešu tautu.

Detektīvi, izmantojot videonovērošanu, atklāja, ka Čails divas dienas pirms incidenta, 23. decembrī, arī bija devies uz Vindzoras pili, teikts paziņojumā.