Kauņā divistabu dzīvoklī atklāta amfetamīna laboratorija

Kauņā divistabu dzīvoklī atklāta amfetamīna laboratorija, vēsta Delfi.lt. Tā tika atklāta pēc izmeklēšanas procesa, kad Marijampoles policijas izmeklētāji saņēma informāciju ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 8. februāris, 12:28

Kauņā divistabu dzīvoklī atklāta amfetamīna laboratorija

Jauns.lv

Kauņā divistabu dzīvoklī atklāta amfetamīna laboratorija, vēsta Delfi.lt. Tā tika atklāta pēc izmeklēšanas procesa, kad Marijampoles policijas izmeklētāji saņēma informāciju par apritē esošu ļoti lielu amfetamīna daudzumu.

Novembrī tika aizturēts vīrietis no Kauņas ar 4 kilogramiem amfetamīna. Janvārī tika aizturēti vēl 2 cilvēki no Kauņas. Pie viņiem tika atrast aptuveni 2 kilogrami amfetamīna.

Marijampoles novada Galvenā policijas komisariāta Organizētās noziedzības izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Edgars Čarisovas stāsta, ka amfetamīns lielos daudzumos piegādāts Marijampolei, citiem novadiem un pat cietumiem.

Kopumā izņemti aptuveni 6 kilogrami amfetamīna, kas bija gatavs izplatīšanai. Pēc amatpersonu domām, šāds narkotiku daudzums melnajā tirgū ir vairāk nekā 100 tūkstošu eiro vērtībā.

Kauņas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas departamenta prokurore Nomeda Urbonavičiene pavēstīja, ka pēc izmeklēšanas aizdomās par psihotropo vielu nelikumīgu glabāšanu ar mērķi tās izplatīt ir celtas trīs Kauņas iedzīvotājiem. Viņu vecums ir no 41 līdz 59 gadiem. Aizdomās turamie vainu neatzīst un ar varas iestādēm nesadarbojas.

Aizdomās turamajiem draud 10 līdz 15 gadu cietumsods.

Visas aizdomās turamās personas jau iepriekš bija zināmas tiesībsargājošajām iestādēm par zādzībām, izspiešanu un krāpšanas mēģinājumiem lielā apmērā.