foto: REUTERS/SCANPIX
Bijušais ASV valsts sekretārs: Putins nebūtu iebrucis Ukrainā, ja Tramps joprojām būtu prezidents
ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarokojās, rīkojot kopīgu preses konferenci pēc tikšanās Helsinkos, Somijā, 2018. gada 16. jūlijā.
Pasaulē
2023. gada 4. februāris, 11:42

Bijušais ASV valsts sekretārs: Putins nebūtu iebrucis Ukrainā, ja Tramps joprojām būtu prezidents

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pret dažiem ASV prezidentiem ir piesardzīgāks nekā citiem, saka Maiks Pompeo, bijušais ASV valsts sekretārs.

Intervijā BBC "Radio 4" raidījumam "Today" 4. februāra rītā Trampa vadībā bijusī augsta ranga amatpersona Pompeo salīdzināja pašreizējo spriedzes pieaugumu starp ASV un Ķīnu ar ASV un Krievijas spriedzi pirms iebrukuma Ukrainā.

"Mēs zinām kā atturēt savus pretiniekus. Atklāti sakot, Trampa administrācija to izdarīja. Vladimirs Putins neiebruka Eiropā vai Ukrainā mūsu laikā," viņš teica.

"Šis ir Vladimira Putina uzbrukums Eiropai. Viņš par to ir pilnībā atbildīgs. Bet šīs lietas nenotiek vakuumā.Vladimirs Putins vienmēr ir gribējis lielāku Krieviju. Viņš dosies uz savu kapu, vēlēdamies lielāku Krieviju," viņš sacīja.

Viņš piebilda: "Lūk, daži fakti, Vladimirs Putins 2014. gadā ieņēma piekto daļu Ukrainas prezidenta Obamas prezidentūras laikā. Četrus gadus viņš neieņēma ne collas Ukrainas, viņš cīnījās gar Donbasu, bet neiebruka. Kad mēs aizgājām, viņš atkal devās pēc Ukrainas. Tas ir neapstrīdami, tie ir faktu ziņojumi. Var strīdēties par sakritību vai veiksmi, bet Vladimirs Putins nemainījās. Viņa nodomi nemainījās. Tas, kas mainījās, bija viņa riska uztvere, un tā atšķiras ar dažādiem ASV vadītājiem.

Jāpiebilst, ka Pompeo domā par kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu nākamajās vēlēšanās.