foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video.
Kārtējā liekulības paraugstunda. Krievijas politiķi no valsts aizbraukušos sauc par nodevējiem, kamēr pašiem pieder dārgi īpašumi Eiropā
Oļega Matveičeva meitas kāzas Barselonā.
Pasaulē
2023. gada 3. februāris, 06:04

Kārtējā liekulības paraugstunda. Krievijas politiķi no valsts aizbraukušos sauc par nodevējiem, kamēr pašiem pieder dārgi īpašumi Eiropā

Jauns.lv

Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki atraduši, ka Valsts domes deputātam un vienam no "Vienotās Krievijas" ideologiem Oļegam Morozovam pieder villa Melnkalnē 300 tūkstošu eiro vērtībā. Tieši viņš bija tas, kurš ierosināja aizbraukušajiem Krievijas iedzīvotājiem piešķirt nevēlamas personas statusu, bet Rietumu politiķus - izzagt un ar varu vest uz Krieviju tiesāt, vēsta "The Insider".

Morozova deklarācijā šī villa nav norādīta. Tā nav noformēta uz viņu, bet gan uz viņa māsu - Olgu Nasibulinu.

Morozovs NATO dēvēja par draudu Krievijai, taču tas viņam netraucēja iegādāties nekustamo īpašumu NATO ietilpstošajā valstī. Pašai Melnkalnei deputāts pareģoja pilnīgu ekonomikas sagraušanu.

Tāpat izmeklētāji noskaidrojuši, ka Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts Oļegs Matveičevs, kurš NATO dēvē par "vēža audzēju uz planētas ķermeņa" un krievu propagandista Vladimira Solovjova šovā regulāri draud Eiropai, nosvinējis meitas kāzas Barselonā. Žurnālisti atraduši svinību video un fotogrāfijas.

Attēlā Matveičevs ved meitu Lidiju pie altāra:

foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video.

Lidija dzīvo Ženēvā, arī pats Matveičevs vēl nesen aktīvi apceļoja Eiropu.

Matveičeva meita strādā starptautiskā organizācijā, kas nodarbojas ar ētikas problēmām. Atalgojumu organizācijas darbiniekiem maksā paša Matveičeva dibinātais fonds "Vremja", bet fonda vadītāja ir viņa 74 gadus vecā mamma. Fonds nodarbojas ar "Vienotās Krievijas" priekšvēlēšanu projektiem, uz to Matveičevam par 2020. un 2021. gadu pārskaitīja no budžeta 285 miljonus rubļu (aptuveni 4 miljoni eiro).

Vēl viens izmeklēšanas varonis ir polittehnologs, partijas "Vienotā Krievija" pārstāvis Konstantīns Kostins, kurš slavē Vladimiru Putinu un "Vienoto Krieviju". Kostinam pieder villa Itālijas Toskānā.

Polittehnologa īpašumu platība ir gandrīz 2 hektāri, visu zemesgabalu aizņem olīvu birzs. Ēkā ir 12 istabu, bet garāžā stāv "Mercedes Benz", kas 2022. gada 7. oktobrī iegādāts gandrīz par 37 tūkstošiem eiro un itāļu kabriolets "Fiat 124" par 25 tūkstošiem eiro. Kostina Toskānas īpašuma kopējā vērtība tiek lēsta 1 miljona eiro apmērā.

Villu Kostins norakstījis savai sievai Olgai Kostinai. Kostina vairākas reizes bijusi Vladimira Putina uzticības persona prezidenta vēlēšanās, tostarp, pēdējās 2018. gada vēlēšanās. Villu nopirka 2014. gada februārī.

Navaļnija atbalstītāji nosūtījuši juridiskus dokumentus Itālijas, Šveices un Melnkalnes varas iestādēm ar prasību iekļaut Morozovu, Matveičevu un Kostinu visos sankciju sarakstos, kuros tie vēl nav iekļauti. Viņi arī pieprasa sankcijas pret viņu radiniekiem, uz kuriem ierakstīts īpašums.