Pasaulē
2023. gada 1. februāris, 16:57

Klausīties sanācis miljons cilvēku. Pāvests Francisks novadījis savu otro lielāko misi

Jauns.lv

Romas pāvests Francisks Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšasā novadījis vienu no savām lielākajām misēm, raksta BBC.

Katoļu baznīcas galva šai minerāliem bagātajā, bet konfliktu pārņemtajā valstī nebija viesojusies pēdējos 37 gadus.

foto: AFP/Scanpix
Pāvesta Franciska vadīto dievkalpojumu Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšasā trešdien apmeklējis vairāk nekā miljons cilvēku.

Aplēses liecina, ka uz brīvdabas misi Ndolo militārajā lidostā, kas notika otrajā no pāvesta sešu dienu ilgās Āfrikas vizītes dienām, bija sapulcējušies aptuveni miljons cilvēku. Zināms, ka apmēram puse Kongo iedzīvotāju ir katoļi, un tā ir lielākā katoļu kopiena Āfrikā.

Savā misē pāvests aicināja uz mieru valstī, sakot, ka karojošajām pusēm ir jāpiedod viens otram. Viņš uzsvēra priekšrocības, ko sniedz sirds attīrīšana no "dusmām un nožēlas, no visām aizvainojuma un naidīguma pēdām".

Trešdienas mise tiek uzskatīta par vienu no visu laiku lielākajām pāvesta Franciska misēm. Vēl vairāk cilvēku pāvests sapulcējis tikai 2014. gadā Filipīnās.

Francisks ieradās Kongo Demokrātiskajā Republikā otrdien un uzturēsies tur līdz piektdienai, kad dosies uz Dienvidsudānu.

Pāvests Francisks pēc operācijas uzrunā ticīgos no slimnīcas balkona

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks svētdien, nedēļu pēc resnās zarnas operācijas, pirmo reizi parādījās sabiedrībā.

gallery icon

Abas valstis pēdējās desmitgadēs piedzīvojušas nemierus un vardarbību.

Pāvests Francisks aizvada Pūpolsvētdienas misi tukšā baznīcā

Klātesot vien pāris priesteriem, mūķenēm un baznīcas korim, Svētā Pētera bazilikā, Vatikānā, aizvadīta Pūpolsvētdienas mise.

gallery icon