foto: REUTERS/SCANPIX
Par mata tiesu! Ņujorkas starptautiskajā lidostā gandrīz sadūrušās divas pasažieru lidmašīnas
Ilustratīvs attēls
Pasaulē
2023. gada 17. janvāris, 14:15

Par mata tiesu! Ņujorkas starptautiskajā lidostā gandrīz sadūrušās divas pasažieru lidmašīnas

Jauns.lv

ASV sākta izmeklēšana par gandrīz notikušu traģēdiju Ņujorkas Kenedija lidostā, kad pacelšanos sākusī lidmašīna gandrīz ietriecās citā lidmašīnā, kura pēkšņi izbrauca priekšā uz skrejceļa, vēsta BBC.

Incidents notika pagājušās piektdienas vakarā, kad “Deltai Air” lidmašīna “Boeing 737” ar 145 pasažieriem un 6 apkalpes locekļiem jau ieskrējās pacelšanās laikā, un pēkšņi uz skrejceliņa parādījās “American Airlines” lidmašīna “Boeing 777” ar 137 pasažieriem un 14 apkalpes locekļiem.

Lidmašīnas atradās nieka 300 metru attālumā, kad pēc lidojumu kontroliera brīdinājuma pilotiem izdevās “Delta” lidmašīnu apstādināt.

Jāpiebilst, ka asiņainākā katastrofa aviācijas vēsturē notika tieši šādos apstākļos, kad 1977. gada 27. martā Tenerifes lidostā Kanāriju salās uz skrejceliņa sadūrās divas “Boeing 747” lidmašīnas - KLM lidmašīna sliktas redzamības apstākļos bija sākusi ieskriešanos, kamēr uz skrejceliņa vēl atradās “Pan Am” lidmašīna. Katastrofā gāja bojā 583 cilvēki, tostarp visi 248 pasažieri un apkalpes locekļi KLM lidmašīnā, ar ievainojumiem izdzīvoja tikai 61 cilvēks "Pan Am" lidmašīnā. Izmeklēšanā tika secināts, ka KLM holandiešu kapteinis pārprata lidojumu kontroliera teikto un nosprieda, ka ceļš ir brīvs.