foto: ddp/Ukrinform / Vida Press
Krievijā pārbaudīs mūziķa Borisa Grebenščikova "terorisma atbalstu" un "armijas diskreditāciju"
Boriss Grebenščikovs
Pasaulē
2023. gada 12. janvāris, 16:15

Krievijā pārbaudīs mūziķa Borisa Grebenščikova "terorisma atbalstu" un "armijas diskreditāciju"

Jauns.lv

Krievijā grasās pārbaudīt slaveno mūziķi un grupas “Akvarium” līderi Borisu Grebenščikovu par to, ka viņš it kā “atbalsta terorismu” un “diskreditē Krievijas armiju”.

Šāds pieprasījums tiks nosūtīts Krievijas Izmeklēšanas komitejai, par to Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas novēršanas komitejas loceklis Sultans Hamzajevs paziņoja aģentūrai RIA Novosti.

Modro “patriotu” uzmanību piesaistījusi Grebenščikova intervija Izraēlas kanālam "Channel 9" 2022. gada maijā, kurā viņš paziņojis par līdzekļu nosūtīšanu palīdzībai Ukrainai un kritiski izteicies par Krievijas rīcību Ukrainā.

Vēl trakāk, Grebenščikovs atļāvies nosaukt Krievijas rīcību par "fašismu"! "Tas taču ir fašisms. Vienas nācijas veiktā citas nācijas iznīcināšana atbilstoši nacionālai piederībai — tas ir kā? Nav fašisms? Ir fašisms!" sacīja mūziķis.

Grebenščikovs sacīja, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā aizbrauca uz Lielbritāniju, bet "Sound of Peace" festivālā kopā ar citiem mūziķiem savāca 12 miljonus eiro, ko nosūtīja palīdzībai Ukrainai.

“Vēršu uzmanību, ka runa nav par kaut kādiem jukušu aktieru atsevišķiem izteikumiem. Tas ir ideoloģisks karš, kura uzdevums ir izveidot sakāvniecisku sabiedrības viedokli. Rietumu “snaudošās šūniņas”, kas koncentrējas uz viltus ziņu izplatīšanu, nepatiesas patiesības uzspiešanu un savas lojalitātes Rietumiem demonstrēšanu,” ir stingri pārliecināts Hamzajevs.

Borisa Grebenščikova negaidītais koncerts Doma laukumā

gallery icon

Hamzajevs lūgs pārbaudīt, vai Grebenščikovs ir pastrādājis noziegumus, uz kuriem attiecas Krievijas kriminālkodeksa panti par publiskām darbībām, kuru uzdevums ir Krievijas Federācijas Bruņoto spēku izmantošanas diskreditācija, nauda kurināšanu un cilvēka cieņas aizskaršanu, kā arī teroristiskas darbības veicināšanu.