foto: ekrānuzņēmums no video
Polijas prezidentu Dudu ukraiņi Ļvivas ielās sagaida kā rokzvaigzni
Polijas prezidents izpelnījās nedalītu Ukrainas iedzīvotāju labvēlību
Pasaulē
2023. gada 11. janvāris, 22:08

Polijas prezidentu Dudu ukraiņi Ļvivas ielās sagaida kā rokzvaigzni

Jauns.lv

Ar neviltotu prieku Ukrainas iedzīvotāji Ļvivas ielās trešdien sagaidīja Polijas prezidentu Andžeju Dudu, liecina video un fotogrāfijas sociālajos tīklos.

Kā zināms, Ļvivā tā dēvētā Ļubļinas trijstūra sanāksmē trešdien tikās Lietuvas, Polijas un Ukrainas prezidenti, parakstot deklarāciju par atbalsta turpināšanu Kijivai apstākļos, kad turpinās Krievijas agresija.

Duda pēc tikšanās paziņoja, ka Varšava ir gatava nosūtīt Ukrainai tās lūgtos tankus "Leopard". "Tanku "Leopard" rota tiks piegādāta koalīcijas ietvaros. Mēs gribam, lai tā būtu starptautiska koalīcija," sacīja Duda.

Vēlāk notikušajā preses konferencē Polijas prezidents arī pauda, ka Ukraina ir izdarījusi visu, lai varētu iestāties Eiropas Savienībā (ES). 

Kā atzīmēja Duda, Ukrainas varas iestādes un sabiedrība demonstrējusi "ārkārtīgu apņēmību" ES integrācijas jautājumā. Pēc viņa teiktā, neskatoties uz to, ka Ukraina ir ļoti sarežģītā situācijā, tai izdevies izpildīt savas saistības attiecībā uz tuvināšanos ES.

"Esmu pārliecināts, ka Ukraina pilnībā atbilst prasībām, lai iestātos ES," uzsvēra Duda. Viņš piebilda, ka arī citu valstu vadītāji un sabiedrības darīs visu iespējamo, lai Ukraina kļūtu par Eiropas Savienības dalībvalsti.

Duda pauda, ka ir svarīgi, lai arī citas NATO dalībvalstis sniegtu militāro palīdzību Ukrainai. Vienlaikus viņš apliecināja, ka Polija darīs visu iespējamo, lai sniegtu šādu palīdzību Kijivai. "Mēs zinām, kas ir Krievijas okupants, mēs atbalstām un turpināsim atbalstīt Ukrainu arī turpmāk," uzsvēra Polijas līderis.

Pēc preses konferences Duda Ļvivas ielās tika sagaidīts ar ovācijām. Liels ļaužu pūlis vēlējās ar prezidentu nofotografēties, paspiest viņam roku un pateicās viņam par atbalstu ar neviltotu prieku.

Rīgā viesojas Polijas prezidents Andžejs Duda ar kundzi

gallery icon

Krievijas karš Ukrainā: Zelenskis Kijivā tiekas ar Eiropas līderiem 2022. gada 18. jūnijā

gallery icon