Pasaulē
2023. gada 6. janvāris, 06:33

“Tavas skaistas meitenes raud!” Beness Aijo Doneckā nobažījies par latviešu meitenēm

Jauns.lv

Odiozais “komunistu revolucionārs” no Rēzeknes jau kādu laiku apgalvo, ka ir kļuvis par Doneckas “tautas republikas”, Krievijas un Latvijas pilsoni, kā arī iesaistījies okupantu ofensīvā Ukrainas austrumos. Nu Aijo kārtējo reizi vērsies pie Latvijas ar ugunīgu vēstījumu.

Savā kārtējā video uzrunā Beness Aijo, kuram Latvijā piespriests cietumsods par aicinājumiem gāzt varu, aicina latviešus mosties ar tekstu: “Latvieti mosties!”

Vicinādams ar pirkstu, Aijo norāda, ka latviešu ienaidnieks ir Saeima, nevis Krievija un Baltkrievija.

Latvijā, viņaprāt, varu sagrābuši “trimdinieki”. Valsts līderus Egilu Levitu un Krišjāni Kariņu (JV) viņš nolamā ar krievu lamuvārdu, nez kādēļ vēl piesaucot arī bijušo Aizsardzības ministru Arti Pabriku (“Attīstībai/Par!”).

Rēzeknē savulaik dzīvojušais “revolucionārs” ir dikti nobažījies par to, ka Latvija, viņaprāt, grib karot ar Krieviju un darīs to “līdz pēdējam latvietim”.

Nacionālboļševiks Beness Aijo starp teroristiem Austrumukrainā

gallery icon

Savā nesenākajā video uzrunā Beness vāvuļo arī par to, ka Latvijā izveidots algotņu grupējums karošanai Ukrainā, un viņam ir dikti žēl šejienes skaisto meiteņu.

“Tava dzimtā zeme deg! [...] Tavas skaistas meitenes raud! Tavi spēcīgi un gudri puiši tiek izmantoti kā lielgabalu gaļa Ukrainas armijas rindās!” spalgā balsī un, nenolaižot rādītājpirkstu, sludina Aijo.

Amizanti, ka Latvijas aizbēgušā prokremliskā aktīvista radīto sociālo tīklu saturu pilnā nopietnībā savos resursos mēdz izplatīt virkne Krievijas propagandistu.

Aijo viņi saviem sekotājiem pasniedz kā latvieti, kurš jau izsenis “cīnījies pret nacismu” un aizstāvējis krievu intereses.

No melnstrādnieka Maskavā līdz okupantam Ukrainā

Vēl nesen pasaule uzskatīja, ka bēdīgi slavenais aktīvists no Latvijas ir gājis bojā Ukrainā, karojot okupantu pusē.

Viņš gan ir ne tikai pilnībā dzīvs, bet nu ieguvis arī jaunu pilsonību – trešo pēc viņa atbalstītāju uzskaitījuma.

Par “Melno Ļeņinu” apsaukātais kādreizējais rēzeknietis par Krievijas pilsonības iegūšanu paziņojis sev tipiskā manierē – ģērbies militāristiskā apģērbā, kurš ir vairākus izmērus par lielu, stāvot kādā telpā, kuru rotā Vladimira Ļeņina biste un kliedzot, vicinot rokas.

Benesa Aijo atbalstītāji norāda, ka šī esot jau trešā pilsonība, kuru ieguvis aktīvists un prokremliskais kaujinieks.

Ieskats separātistu midzenī Doņeckā

Doņecka šobrīd ir Krievijas atbalstīto separātistu pašpasludinātās republikas galvaspilsēta, kas izveidojās 2014. gadā pēc nežēlīgām kaujām un Krimas aneksijas. Militārais ...

gallery icon

Viņš reiz ticis pie Latvijas, tad pie nekur neatzītās noziedzīgo Ukrainas separātistu “Doneckas tautas republikas” un nu – pie Krievijas pilsonības.

“Dārgie biedri – šī ir vienreizēja diena! Beidzot esmu ticis pie Krievijas pases! Tagad esmu Krievijas pilsonis! Man tas ir liels gods, jo Krievija ir PSRS šūpulis!” video paudis acīmredzami šī notikuma uzbudinātais Beness Aijo.

Benesu Aijo 2015. gada februārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izsludināja meklēšanā krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu.

Taču Aijo jau bija aizbēdzis no Latvijas un paziņoja, ka atrodas pašpasludinātās „Luhanskas tautas republikas” armijas rindās Donbasā, kur piedalās kaujas operācijās Ukrainas promaskavisko separātistu rindās.

Savukārt 2015. gada februārī stājās spēkā izmaiņas Krimināllikumā, kas aizliedz prettiesiski piedalīties bruņotā konfliktā ārvalstīs.

Ņemot to vērā, Valsts drošības dienests (VDD) pret Aijo sāka jaunu kriminālprocesu.

Vairākus gadus viņš lielījās ar savām kaujinieka gaitām pašpasludinātās „Doneckas tautas republikas” armijā.

Pēcāk viņš no šīm „tautas republikām” aizlaidās uz Krievijas galvaspilsētu un nu, kā saprotams, ir atpakaļ kaujas laukā, kur joprojām sludina gaidāmo sociālisma uzvaru.

Latvijā joprojām mīt Aijo radinieki.