foto: AP/Scanpix
Mordora vairs neslēpjas? Putins sadāvinājis NVS valstu līderiem astoņus gredzenus, vienu paturot sev
Kopumā izveidoti deviņi gredzeni. Sociālajos tīklos iesmej, ka paralēles ar rakstnieka Dž. R. R. Tolkīna darbiem ir teju vai neticamas. Netrūkst arī tādu, kuri uzskata, ka Krievijas oficiālā līmenī akceptējusi sociālajos tīklos tai piešķirto iesauku - Mordora.
Pasaulē
2022. gada 27. decembris, 13:03

Mordora vairs neslēpjas? Putins sadāvinājis NVS valstu līderiem astoņus gredzenus, vienu paturot sev

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) valstu neformālā samita dalībniekiem esot sadāvinājis gredzenus ar “sadraudzības simboliku”. Šāds žests ļoti sasaucas ar internetā jau labu laiku piekopto Krievijas salīdzināšanu ar Mordoru – rakstnieka J.R.R. Tolkīna izdomāto ļauno valstību.

Saskaņā ar medija “Kommersant” pausto, uz katra baltā un dzeltenā (zeltam līdzīgā) metāla gredzena ir izvietota NVS simbolika un uzraksts “Laimīgu jauno gadu 2023”.

Uz gredzeniem norādīta arī tās valsts, kurā notika samits, proti – Krievija.

Saskaņā ar krievu presi gredzenus saņēma Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko, Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs, Kazahstānas prezidents Kasims-Žomarts Tokajevs, Kirgizstānas prezidents Sadirs Žaparovs, Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons, Turkmenistānas prezidents Serdars Berdimuhamedovs, kā arī Uzbekistānas prezidents Šavkats Mirzijojevs un Armēnijas premjerministrs Nikols Pašiņjans.

Putina un Lukašenko tikšanās Sočos. Ar viņiem kopā arī Baltkrievijas vadoņa dēls

Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko Sočos aizvadīja tikšanos divatā. Abi vienojušies par kredīta piešķiršanu Baltkrievijai, kā arī pārrunāja krievietes Sofijas ...

gallery icon

Lukašenko gan esot bijis vienīgais, kurš gredzenu uzvilcis uzreiz pēc saņemšanas. Zīmīgi, ka vienu gredzenu Putins paturēja sev.

foto: Telegram
Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko administrācijai pietuvināts sociālo tīklu konts ziņo, kuru valstu līderi saņēmuši gredzenus un atrāda, kā tie izskatās.

Sociālajos tīklos acumirklī parādījās salīdzinājumi starp šiem deviņiem gredzeniem un deviņiem varas gredzeniem no angļu rakstnieka Džona Ronalda Ruela Tolkīna darbiem.

Šos gredzenus Saurons izkala, lai paverdzinātu cilvēkus. Mordora, kā sociālajos tīklos jau ilgstoši tiek dēvēta Krievija, ir Saurona valstība.

Tradicionālā NVS valstu vadītāju neformālā tikšanās notika Sanktpēterburgā 26. un 27. decembrī.

Pirms tam valstu līderi Sanktpēterburgā tikās 7. oktobrī, Krievijas prezidenta dzimšanas dienai veltītās neformālās tikšanās ietvaros.

Pēc nedēļas Astanā, Kazahstānā sākās NVS valstu samits, kura rezultātā tika parakstīta virkne dokumentu, kas “vērsti uz sadraudzības sadarbības tālāku padziļināšanu”.