foto: Shutterstock
"Briesmīgākais, kas jebkad dzirdēts!" - Īrijas policija tiesā neslēpj sašutumu par notiesātā latvieša paskaidrojumiem
Pasaulē
2022. gada 16. decembris, 15:35

"Briesmīgākais, kas jebkad dzirdēts!" - Īrijas policija tiesā neslēpj sašutumu par notiesātā latvieša paskaidrojumiem

Jauns.lv

Kāds 38 gadus vecs Latvijas pilsonis stājies Īrijas tiesas priekšā par vardarbību pret savu partneri, vēsta portāls “Baltic-Ireland”. 

38 gadus vecais vīrietis, kura vārds netiek atklāts, lai aizsargātu viņa partneres un dēla identitāti, tika tiesāts par uzbrukumu, kas nodarījis sievietei gan fizisku, gan morālu kaitējumu.

Incidents notika pāra mājās 2020. gada 5. jūlijā. Vīrietim tika izvirzītas arī apsūdzības par sievietes izvarošanu, ko viņš noliedza. Viņš tika tiesāts Centrālajā krimināltiesā, kas atzina, ka vīrietis izvarošanā nav vainīgs.

Notiesātais abu kopīgajam dēlam paskaidrojis mātes sejas savainojumus, sakot: “Mamma daudzas reizes uzkrita tētim uz dūres.” Lai gan varmāka tika attaisnots apsūdzībās par izvarošanu, toties atzīts par vainīgu uzbrukumā partnerei.

Vīrietis izteica komentāru dēlam pēc tam, kad tobrīd 10 gadus vecais zēns jautāja, kas noticis un kas izraisījis mātes sejas savainojumus. Īrijas policija “Garda”, kas izmeklēja šo lietu, Centrālajai krimināltiesai sacīja, ka vīrieša paskaidrojumi par notikušo ir briesmīgākais, kas jebkad ir dzirdēts. 

Apsūdzētais ir no Latvijas un pirms ierašanās Īrijā dzīvoja Apvienotajā Karalistē, kur strādāja par dārznieku. Vīrietim ir 29 iepriekšējās sodāmības Apvienotajā Karalistē un Īrijā, tostarp par kautiņu, uzbrukumu, miera traucēšanu un sabiedriskās kārtības pārkāpumiem.

Tiesa uzklausīja, ka vīrietis kļuvis greizsirdīgs par to, ka viņa partnere, no kuras viņš bija atsvešinājies, uzsākusi jaunas attiecības.

Tiesa varmākam piesprieda trīs gadu cietumsodu, skaitot termiņu no brīža, kad vīrietis tika apcietināts 2020. gada jūlijā.