foto: AP/Scanpix
ASV piešķir Ukrainai militāro palīdzību vēl 400 miljonu dolāru vērtībā
ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretāra vietniece Sabrina Singha.
Pasaulē
2022. gada 10. novembris, 23:23

ASV piešķir Ukrainai militāro palīdzību vēl 400 miljonu dolāru vērtībā

Jauns.lv / LETA

ASV jaunas 400 miljonu dolāru drošības atbalsta paketes ietvaros nodrošinās Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas un raķetes "zeme-gaiss", ceturtdien pavēstīja Pentagons.

Apstākļos, kad "Krievija pret Ukrainas kritisko un civilo infrastruktūru izvērš  neatslābstošus un brutālus uzbrukumus, papildu pretgaisa aizsardzības jaudas ir kritiskas", žurnālistiem sacīja ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretāra vietniece Sabrina Singha.

Paketē ietvertas četras īsa darbības rādiusa mobilās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Avenger" - šī ir pirmā reize, kad tās tiek piešķirtas Ukrainai -, kā arī raķetes "Stinger", kas no tām tiek šautas.

Tāpat paketē iekļautas arī raķetes pretgaisa aizsardzības sistēmām HAWK, ko piekritusi nodrošināt Spānija, artilērijas un mīnmetēju munīcija, munīcija augstas precizitātes raķešu palaišanas iekārtām "Himars", kā arī 20 miljoni šāviņu kājnieku ieročiem.

Līdz ar šo palīdzības paketi kopējais ASV drošības atbalsts Ukrainai, kopš Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, sasniedzis vairāk nekā 18,6 miljardus dolāru.

"Mēs redzam dažas pazīmes, ka Krievijas spēki tiek atvilkti no Hersonas pilsētas, bet ir pāragri nākt klājā ar vispārīgu novērtējumu par to, ko tas nozīmē," sacīja Singha.