foto: VIA REUTERS/Scanpix
Neviens no atbrīvotajiem ukraiņu gūstekņiem Sarkanā Krusta pārstāvjus nav redzējis
Starptautiskā Sarkanā Krusta pārstāvji uzņēmušies saistības par Mariupoles aizstāvjiem, bet neviens viņus pēc nonākšanas okupantu gūstā nav redzējis.
Pasaulē
2022. gada 24. septembris, 12:48

Neviens no atbrīvotajiem ukraiņu gūstekņiem Sarkanā Krusta pārstāvjus nav redzējis

Jauns.lv

Neviens no ukraiņu aizstāvjiem gūstā nav redzējis Sarkanā Krusta pārstāvjus. Ukraina vēlas pacelt jautājumu par Starptautiskā Sarkanā Krusta komitejas (SSKK) mandāta nepildīšanu par tikšanos ar karagūstekņiem, vēsta Ukrainas tiesībsargs Dmitro Lubinecs.

"Neviens no karagūstekņiem, kurus mēs atbrīvojām, nav sastapis nevienu Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas pārstāvji. Tas ir pārkāpums. Manā skatījumā tā ir SSKK mandāta nepildīšana un mums par to ir publiski jārunā," norādīja Lubinecs.

Lubinecs piebilda, ka plāno oktobra sākumā Ženēvā tikties ar Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas vadību.

Turpinās Ukrainas karavīru evakuācija no Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ"

No Mariupoles tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijas tika izvesta jauna Ukrainas karavīru grupa. No rūpnīcas teritorijas izbrauca vismaz septiņi autobusi ar ...

gallery icon


Tiesībsargs paskaidroja, ka SSKK pārstāvji uzņēmušies saistības par Mariupoles aizstāvjiem, bet viņu mandāts liek Krievijai pildīt Ženēvas konvencijas.

"Viņi bija klāt Mariupolē, kad no "Azovstaļ" iznāca mūsu varoņi, un saskaņā ar saviem mandātiem uzņēmās to pārbaudīt, uzraudzīt, monitorēt šo situāciju. Mēs redzam, ka tas vispār nenotika," viņš uzsvēra.

No "Azovstaļ" izdevies evakuēt varonīgos Mariupoles aizstāvjus

No aplenktās tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" Mariupoles pilsētā pirmdien tika evakuēti 264 Ukrainas karavīri, paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

gallery icon


Jauns.lv jau vēstīja, ka Ukraina un Krievija 22. septembrī veica vērienīgāko karagūstekņu apmaiņu. Tā rezultātā mājās atgriezās 215 Ukrainas aizstāvji, no kuriem 108  bija "Azov" pulka kaujinieki.

Ukraina atbrīvoja 55 Krievijas militārpersonas un Putina kūmu Viktoru Medvedčuku.