foto: AFP/Scanpix
Šrilankas prezidents zvanījis Putinam un lūdzis palīdzību
Šrilankā šobrīd notiek nemieri, iedzīvotājiem protestējot pret valdību
Pasaulē
2022. gada 7. jūlijs, 11:24

Šrilankas prezidents zvanījis Putinam un lūdzis palīdzību

Jauns.lv

Šrilankas prezidents Gotabaja Radžapaksa atklājis, ka lūdzis Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam palīdzēt ekonomiskās krīzes skartajai valstij importēt degvielu.

Šrilanka šobrīd saskaras ar smagāko ekonomisko krīzi kopš neatkarības atgūšanas 1948.gadā.

Radžapaksa pavēstījis, ka viņam "bija ļoti produktīva" diskusija ar Putinu. "Es pieprasīju kredīta atbalsta piedāvājumu degvielas importam," tviterī norādījis Radžapaksa.

Katastrofāli skati tūristu iecienītā Šrilankas pludmalē

Šrilankas piekrastē jau astoto dienu deg kravas kuģis, piesārņojot ūdeņus un pludmali, kas nu pārklājusies ar eļļu un gružiem, raksta ...

gallery icon

Prezidents arī norādīja, ka viņš "pazemīgi lūdzis" Putinu atsākt lidojumus starp Maskavu un Kolombo pēc tam, kad Krievijas lidsabiedrība "Aeroflot" pagājušajā mēnesī tos atcēla.

"Mēs vienprātīgi vienojāmies, ka divpusējo attiecību stiprināšana tādās nozarēs kā tūrisms, tirdzniecība un kultūra ir ļoti svarīga, lai stiprinātu mūsu abu valstu kopīgo draudzību," viņš piebilda.

Telefonsaruna notikusi pēc tam, kad Šrilankas enerģētikas ministrs nedēļas nogalē brīdināja, ka valstī drīzumā var pilnībā izbeigties degviela.

Šrilanka pēdējo mēnešu laikā ir iepirkusi naftu no Krievijas, lai palielinātu degvielas piegādes krīzes laikā, un Šrilankas valdība ir devusi signālu, ka tā ir gatava iepirkt vēl vairāk energoresursu no Krievijas.

Zināms, ka trešdien Šrilankā simtiem cilvēku izgāja galvaspilsētas Kolombo ielās, lai protestētu pret valdības darbu.

Šrilankā šobrīd akūti trūkst pirmās nepieciešamības preču, tostarp pārtikas, medikamentu un degvielas, neefektīvas ekonomikas pārvaldības un Covid-19 pandēmijas ietekmes dēļ.