foto: REUTERS/SCANPIX
"Aeroflot" reisos ievieš tualetes papīra kontroli
Pasaulē
2022. gada 10. jūnijs, 06:53

"Aeroflot" reisos ievieš tualetes papīra kontroli

Jauns.lv

Krievijas nacionālā aviokompānija "Aeroflot" testa režīmā ieviesusi papīra produkcijas kontroli reisos uz Turciju un atpakaļ.

Izdevumā "Baza" publicētajā dokumentā teikts, ka laikā, kad lidmašīnas gatavojas nosēsties, borta apkalpei jāatrod visi atlikušie veselie "Kleenex" salvešu iepakojumi, papīra dvieļi un tualetes papīra ruļļi, tie jāsaskaita, jānoplombē, jānodod un jāieraksta dati par atlikumu pavadzīmē. "The Insider" avots kompānijā "Aeroflot" apstiprināja šo informāciju

Šādi noteikumi stjuartiem jāpilda no 3. līdz 10. jūnijam.

22. aprīlī no Krievijas tirgus aizgāja kompānija "Essity". Tai pieder arī viens un populārākajiem tualetes papīra zīmoliem Krievijā "Zewa". Kompānija "Kimberly-Clark Corp", kurai pieder zīmols "Kleenex" apturējusi investīcijas Krievijā, taču turpina produkcijas piegādes.

Saskaņā ar pētījumu kompānijas "NielsenIQ" ziņojumu, kura izvilkumus publicēja BBC Krievu dienests, Krievijā uz importa samazināšanās fona, tostarp sankciju dēļ, sāka samazināties preču sortiments veikalos, konkrēti – personīgās higiēnas līdzekļu. Tualetes papīra sortiments samazinājies par 13,9%.