Katastrofā izdzīvojušais apkalpes loceklis runā ar medijiem: neviens neko nenojauta
Viņš atgriezies savās mājās un ir pie salīdzinoši labas veselības.
Pasaulē
2016. gada 7. decembris, 11:26

Katastrofā izdzīvojušais apkalpes loceklis runā ar medijiem: neviens neko nenojauta

Jauns.lv

No slimnīcas izrakstīts viens no sešiem "Lamia" lidmašīnas katastrofas izdzīvojušajiem - lidojuma inženieris Ērvins Tumiri, kura veselības stāvoklis otrdien tika raksturots kā labs. 

Intervijā ārvalstu medijiem Tumiri sacījis, ka vēlas atgriezties darbā un "dzīvot tālāk", jo notikušais ir kas tāds, ko viņš nekad nevēlas atcerēties. 

Tumiri norāda - viņam nebija ne jausmas, ka lidmašīnai trūkst degvielas. Lielākā daļa pasažieru, tostarp futbolisti, jau sāka gatavoties nosēsties, tuvojoties lidostai, taču pēkšņi lidmašīnā izslēdzās apgaismojums un tā sākusi kratīties. Tumiri atklāj, ka reakcijas laika cilvēkiem nebija, turklāt neviens no pilota kabīnes pārējai apkalpei nepaziņoja, ka degviela iet uz beigām. 

Izdzīvojušais nezina, kāpēc lidmašīnas pilots ignorēja norādi nolaisties Bolīvijas ziemeļos, lai uzpildītu degvielu. Sākumā Tumiri, kurš nebija aviokompānijas "Lamia" štata darbinieks, bet gan algots speciālists, bija informēts par plāniem veikt nosēšanos, taču tas nenotika. 

"Es runājos ar "Chapecoense" treneri, lai viņš man iemāca portugāļu valodu. Pateicu visiem piesprādzēties, jo tūlīt nosēdīsimies. Visi devās atpakaļ savās sēdvietās, bet tad gaismas izslēdzās un lidmašīna sāka kratīties. Es domāju, ka šī vibrācija ir normāls nolaišanās process, bet tā tas nebija. Tikai dzirdēju "vrūm vrūm" skaņu. Es neatceros, kas notika pēc tam. Pamodos jau uz zemes," viņš sacīja. 

Tumiri iepriekš norādīja, ka viņam izdevās izglābties, jo viņš ieņēma ārkārtas situācijas pozu - salika starp kājām somas un novietoja galvu starp ceļiem.

Aizdomas, ka lidmašīna avarēja degvielas trūkuma dēļ, visticamāk, apstiprināsies. Dispečere Selija Kastedo, kura apgalvo, ka uzstājusi, lai "Lamia" veic degvielas uzpildei paredzētu nosēšanos, aizbēgusi no Bolīvijas un lūgusi patvērumu Brazīlijā. 

Kastedo apgalvo, ka viņa uzstājusi uz "Lamia" lidojuma plāna maiņu, iekļaujot tajā nolaišanos degvielas uzpildei, bet tikusi ignorēta.

Kasjauns.lv/Foto: AP; AFP; Reuters/LETA/Scanpix