Pasaulē
2022. gada 31. marts, 07:08

Atrasta Kadirova villa Dubaijā

Kārlis Seržants

Jauns.lv

Ukraiņu žurnālisti no "Ukrainskaja pravda" atklājuši, ka Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam jau no 2014. gada Dubaijā pieder visai grezna villa vismaz 10 miljonu dolāru vērtībā. Lai to apmeklētu, viņš izmanto privāto lidmašīnu "Airbus A319" aptuveni 80 miljonu dolāru vērtībā un izrādās, ir darījis to visai bieži.

Putina uzticamais rokaspuisis

Ramzans Kadirovs ir viens no visuzticamākajiem (vismaz vārdos) Krievijas prezidenta Vladimira Putina sekotājiem un atbalstītājiem, kurš ar dzelžainu roku vada Čečenijas republiku pēc viņa tēva, Ahmata Kadirova nogalināšanas atentātā 2004. gadā.

Nelielā republika saņem ļoti ievērojamu valsts finansējumu un šajā laikā, novēršot kara postījumus, ir uzbūvēta faktiski no jauna. Uz Čečeniju, visticamāk, plūst arī daļa no līdzekļiem, kurus iegūst čečenu izcelsmes organizētās noziedzības grupējumi, kuri darbojas visā pasaulē, ieskaitot arī Latviju.

Ramzana Kadirova autoparks

gallery icon

Kadirovs ir ieviesis spēcīgu varas vertikāli, kas balstās uz islāmu un daudzskaitlīgiem bruņotajiem spēkiem, kuri vajadzības gadījumā tiek sūtīti uz dažādiem militārajiem konfliktiem.

Šobrīd visai liels kontingents karo arī Ukrainā un ir izplatīta informācija, ka čečeni tiek izmantoti, lai neļautu Krievijas karavīriem atkāpties. Vairākos video gan ir apgalvots, ka Ukrainā atrodoties arī pats Kadirovs, taču Ukrainas militārie analītiķi uzskata, ka tie ir speciāli iestudēti.

Paši ukraiņi arī apgalvo, ka čečeni karo tikai sociālajā tīklā "TikTok" , un to apliecina arī video, kurā viņi tēlo, kā ieņem ēku, kurā patiesībā nav neviena aizstāvja.  

Ieskats elitārā franču kafejnīcā Čečenijā. Tās dibinātāja - Ramzana Kadirova meita

Ieskats elitārā franču kafejnīcā Čečenijā. Tās dibinātāja - Ramzana Kadirova meita

gallery icon

Nupat Putins Kadirovam par īpašiem nopelniem un varonību ir piešķīris iekšējā karaspēka ģenerālleitnanta pakāpi. Ņemot vērā, ka faktiski visām Putina pietuvinātajām personām ir nekustamie īpašumi ārvalstīs, arī Kadirovs nav izņēmums.

Tiesa gan atšķirībā no Eiropā esošajiem īpašumiem, kuri tagad masveidā tiek arestēti, islamticīgajā Dubaijā viņam, visticamāk, tas nedraud. Starp citu, kad 2011. gadā žurnālisti Kadirovam jautāja, no kurienes viņam ir tik daudz naudas, viņš atbildēja: "Nezinu, no kaut kurienes uzrodas, laikam Allahs dod."

foto: pravda.com.ua
Kadirova villa atrodas uz viena no uzbērtās salas "palmas zariem" pieczvaigžņu viesnīcas "Zabeel Saray Royal Residences" teritorijā, kur atrodas aptuveni 40 villas.

Palmas salas iemītnieks

Kadirova villa atrodas vienā no Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ekskluzīvākajām vietām – uz mākslīgi uzbērtās salas palmas formā "Palm island". Visas pazīmes liecina, ka šo nekustamo īpašumu viņš ir iegādājies jau pirms septiņiem gadiem – par to var spriest pēc fotogrāfijām, kuras tieši no šī laika sociālajos tīklos ievieto viņa uzticamības persona Zaurs Taimashanovs, kurš faktiski ir šīs villas apsardzes vadītājs. 

To, ka šis īpašums patiešām pieder Čečenijas vadonim, apliecina arī fakts, ka viņa personiskā lidmašīna tikai 2021. – 2022. gadā uz turieni ir lidojusi 14 reizes. Nav gan teikts, ka vienmēr uz borta ir bijis Kadirovs pats, taču to varēja izmantot arī viņa ģimenes locekļi. Žurnālisti gan ir  izpētījuši, ka arī šīs lidmašīnas lidojumi no Groznijas uz Maskavu vienmēr ir sakrituši ar Kadirova vizītēm galvaspilsētā. 

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs aizsargtērpā aprauga Covid-19 pacientus

gallery icon

Visai interesanta ir arī viņa 2013. gadā iegādātā privātā lidmašīna "Airbus A 319", par kuras eksistenci žurnālisti uzzināja tikai 2017. gadā un arī tad, visai kuriozā veidā.

foto: pravda.com.ua
2013. gadā iegādātā privātā lidmašīna "Airbus A 319", par kuras eksistenci žurnālisti uzzināja tikai 2017. gadā un arī tad, visai kuriozā veidā.

Kadirovs bija uzaicinājis Čečenijā paviesoties Putinu atbalstošo reperi Timati, bet viņš sociālajā tīklā "Instagram" bija ievietojis šīs lidmašīnas guļamistabas fotogrāfiju. Pēc redzamā dizaina var redzēt, ka lidmašīnas interjeru ir veidojis viens no šādas specializācijas dārgākajiem uzņēmumiem pasaulē – "Winch Design".

Interesanti, ka kompānijas mājas lapā bez kādām problēmām ir pieejamas arī citas šīs lidmašīnas fotogrāfijas. Pats lidaparāts nav reģistrēts nevienā Krievijas aviācijas reģistrā, bet gan kādā ārzonas uzņēmumā Bermudu salās.

foto: pravda.com.ua
Kadirovs bija uzaicinājis Čečenijā paviesoties Putinu atbalstošo reperi Timati, bet viņš sociālajā tīklā "Instagram" bija ievietojis šīs lidmašīnas guļamistabas fotogrāfiju.

Jāatzīmē arī, ka Kadirovs šajā villā ir rīkojis vairākas oficiālas tikšanās ar AAE uzņēmējiem un tās pat ir ziņās atrādījuši Groznijas televīzijas žurnālisti. Tiesa gan Kadirovs pats ir noliedzis, ka filmēšana notikusi Dubaijā, stāstot, ka Groznija ir tikpat skaista un tāpēc kāds ir vienkārši sajaucis.

foto: pravda.com.ua
Kadirovs savā villā ir rīkojis vairākas oficiālas tikšanās ar AAE uzņēmējiem un tās pat ir ziņās atrādījuši Groznijas televīzijas žurnālisti.

Šajā villā patstāvīgi uzturas Kadirova oficiālais pārstāvis arābu valstīs Turko Daudovs un vismaz četri apsargi no Čečenijas iekšējā karaspēka speciālās nozīmes pulka "Terek". 

Villa atrodas uz viena no uzbērtās salas "palmas zariem" pieczvaigžņu viesnīcas "Zabeel Saray Royal Residences" teritorijā, kur atrodas aptuveni 40 villas. Daļa no tām tiek izīrētas, bet daļa ir privātīpašumā un tiek tikai apkalpotas.

foto: pravda.com.ua
Kā jau tradicionāli ekskluzīvos arābu īpašumos, telpas ir iekārtotas ļoti grezni, un villā pie Kadirova ir viesojies pat bijušais pasaules smagsvara boksa čempions Maiks Taisons.

Kadirovam pieder viena no divām šajā īpašumā esošajām lielākajām ēkām – mazāko cena ir aptuveni 7 miljoni dolāru, tāpēc viņam piederošā villa ir daudz dārgāka, taču konkrēta summa nav zināma.

Kā jau tradicionāli ekskluzīvos arābu īpašumos, telpas ir iekārtotas ļoti grezni, un villā pie Kadirova ir viesojies pat bijušais pasaules smagsvara boksa čempions Maiks Taisons.

Savukārt pie galvenās ieejas vienmēr savu īpašnieku gaida "Rolls – Royce" markas limuzīns. Pats Kadirovs pagaidām žurnālistu atradumu nav komentējis.