Pasaulē
2022. gada 25. marts, 14:40

Kims Čenuns gatavojas Holivudai? Ļaudis uzjautrina Ziemeļkorejas dramatiski izrediģētais video

Jauns.lv

Ziemeļkorejas valsts televīzija KCTV ceturtdien demonstrējusi video, kurā redzams jaunas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums Ziemeļkorejā. Šis video gan krasi atšķīries no iepriekš publicētajiem, jo bijis pamatīgi izrediģēts.

Cenšoties ievērot Holivudas un arī Bolivudas filmu veidošanas tradīcijas, Ziemeļkoreja video rediģējusi, pievienojot tam dramatisku mūziku, kadrus palēninājumā un savdabīgu paātrinātu šaudīšanos no viena skata uz otru.

Video sākas, Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam palēninājumā iznākot no milzīga angāra savā ikoniskajā ādas jaciņā un saulesbrillēs. Aiz viņa redzama gigantiskā raķete.

Tad sākas raķetes palaišanas laika atskaite, kuras laikā, dramatiskas mūzikas pavadībā, kamera šaudās no diviem ģenerāļiem uz Čenunu, visiem nopietnām sejām raugoties savos rokaspulksteņos.

foto: Ekrānuzņēmums
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns

Visbeidzot Čenuns noņem saulesbrilles, atzinīgi mājot ar galvu.

Raķetes palaišanas poga tiek nospiesta, un Čenuns ar komandu gavilē par šķietami veiksmīgo iznākumu.

Daudzi sociālo tīklu lietotāji spriež, ka šis video drīzāk izskatās pēc parodijas, nevis kā "episka". Citi norāda, ka izskatās, ka Čenuns gribējis atdarināt Toma Krūza tēlojumu filmā "Top Gun". 

Zināms, ka šogad Ziemeļkoreja veikusi gandrīz duci ieroču izmēģinājumu, parādot neierastu aktivitāti pret Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) sankcijām.

Ceturtdien notikušajam izmēģinājumam līdzīgi tāla rādiusa raķešu un kodoltesti Ziemeļkorejā bija apturēti kopš 2018.gadā valsts līderis ir Kims Čenuns tikās ar toreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu, lai gan 2019.gadā diplomātiskie centieni cieta neveiksmi.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins paziņoja, ka ceturtdien notikušais starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums ir "Kima starptautiskajai sabiedrībai dotā solījuma pārkāpums", kas apdraud Korejas pussalu, reģionu un starptautisko sabiedrību, kā arī ir skaidrs ANO Drošības padomes rezolūciju pārkāpums.

Dienvidkorejas Apvienotais štābs vēstīja, ka ceturtdien izmēģinājums veikts no Sunaņas, kur pagājušajā nedēļā, kā domājams, notika neveiksmīga palaišana. Raķete lidojusi 6200 kilometru attālumā.

Japānas valdība paziņoja, ka raķete pēc 71 minūtes ilga lidojuma nogāzusies Japānas teritoriālajos ūdeņos.