foto: AFP/Scanpix
FOTO: ciklons ar vēja brāzmām līdz 230 km/h ciemus Madagaskarā izpostījis kā pēc bombardēšanas
Pasaulē
2022. gada 6. februāris, 20:17

FOTO: ciklons ar vēja brāzmām līdz 230 km/h ciemus Madagaskarā izpostījis kā pēc bombardēšanas

Jauns.lv

Vismaz seši cilvēki gājuši bojā un gandrīz 50 000 evakuēti pēc ciklona "Batsirai", kas sestdienas vakarā Madagaskarā atnesis spēcīgu vēju un lietu, raksta BBC.

"Batsirai" - jau otrā lielā vētra divu nedēļu laikā - sasniegusi valsts austrumu piekrasti, vēja brāzmām piekrastes zonā ātrumā sasniedzot pat 235 kilometrus stundā (ap 65 metriem sekundē).

Ciklona "Batsirai" postījumi Madagaskarā

Vismaz seši cilvēki gājuši bojā un gandrīz 50 000 evakuēti pēc ciklona "Batsirai", kas sestdienas vakarā Madagaskarā atnesis spēcīgu vēju ...

gallery icon

Tiek ziņots, ka gandrīz pilnībā iznīcināti veseli ciemati. Nacionālais meteoroloģijas dienests vēstī, ka ciklons šobrīd ir vājinājies.

Manandžari pilsētā uz divām dienām pazudusi elektrība un bijusi traucēta ūdens padeve. Kāds vietējais iedzīvotājs ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka pat skolām un baznīcām, kas izmantotas kā evakuācijas centri, vējš norāvis jumtu.

"Izskatās tā, it kā mēs tikko būtu sabombardēti. Nosi Varikas pilsēta ir gandrīz 95% nopostīta. Vējš daudzām mājām norāvis jumtus. Koka būdiņas ir izpostītas," stāsta Villijs Raharidžona. 

Austrumkrasta pilsētā Mahanoro izpostīts piejūras smilšu kalns, kas bija daļa no kapsētas. Tur sastaptā 54 gadus vecā Marija Viviāna stāsta, ka redzējusi, kā atsedzas viņas vīra, sievastēva un meitas mirušie ķermeņi.

Kamēr ciklons, virzoties iekšzemē, vājinājies, spēcīgākajām brāzmām samazinoties uz aptuveni 110 km/h jeb 30 m/s, valsts meteoroloģiskā aģentūra paziņojusi, ka vētra radīs "ievērojamus un plašus postījumus".