foto: Ekrānuzņēmums
Latvietes Baibas nežēlīgā slepkavība Dublinā: pensionēts likumsargs apsūdz kolēģus, kuri varēja to novērst
Pasaulē
2022. gada 3. februāris, 15:03

Latvietes Baibas nežēlīgā slepkavība Dublinā: pensionēts likumsargs apsūdz kolēģus, kuri varēja to novērst

Jauns.lv

Divu bērnu māti Baibu Saulīti 2006. gada novembrī nošāva profesionāls slepkava pie viņas mājām, Dublinā. Nu sākusies apsūdzību izskatīšana pret nu jau pensionētu Garda likumsargu, kurš norādīja uz sistēmas kļūmi, kas noveda līdz latvietes slepkavībai.

Saulītei tolaik bija nopietns strīds ar viņas bijušo partneri libānieti par viņu tolaik trīs un piecus gadus veco bērnu aizbildnības tiesībām. Latvietes nogalināšanas brīdī bijušais partneris atradās cietumā, un līdz šim neviens tā arī nav tiesāts par Baibas Saulītes slepkavību, ziņo medijs “Baltic-Ireland”. 

Garda nonāca krustugunīs pēc tam, kad atklājās, ka piecas dienas pirms slepkavības likumsargu rīcībā nonācis sievietes ziņojums, kurā viņa pauž bažas par savu dzīvību. Nu jau pensionēts likumsargs Viljams Hadžes apgalvo, ka augstākie policisti uzsākuši viņa mērķtiecīgu vajāšanu pēc tam, kad viņš paziņojis par “sistēmas kļūmi” izmeklēšanā, kas noveda pie Baibas nāves.

Hadžes apgalvo, ka likumsargi nebija atbilstoši reaģējuši uz slepkavības izmeklēšanu. Viņš atklāja, ka tolaik saņēmis uzbrukumus, kad bija paudis bažas par izmeklēšanas gaitu vēl pirms Saulītes nāves.

Likumsargs arī pastāstīja, ka bijis šokā, uzzinot par Baibas Saulītes nāvi, jo ticējis, ka likumsargi varēja šo slepkavību novērst, ja būtu laikus reaģējuši.